Pirkanmaalla hotellit täyttyvät paremmin kuin muualla Suomessa

Pirkanmaan hotellihuoneiden käyttöaste oli edelleen huhtikuussa muuta maata korkeampi. Huoneiden käyttöaste oli lähes 50 prosenttia, kun koko maan keskiarvo oli 45 prosenttia.

hotellit
YLE / Arttu Horttanainen

Talouden taantuma kuitenkin näkyy matkailjamäärissä. Tilastokeskuksen ennakkotilastojen mukaan Suomessa yöpyi huhtikuussa ulkomaisia matkailijoita 17 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin huhtikuussa Suomen majoitusliikkeissä 260 000 yhtä vuorokautta kohti.

Venäläiset ja britit olivat huhtikuussa suurimmat ulkomaisten matkailijoiden ryhmät. Venäläisille kirjattiin majoitusliikkeissä 40 000 yöpymisvuorokautta, mikä oli 8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Brittien yöpymiset vähenivät 11 prosenttia ja niitä tilastoitiin 31 000 vuorokautta.

Seuraavina tulivat ruotsalaiset ja saksalaiset. Heidän yöpymisensä vähenivät 16-19 prosenttia viimevuodesta. Suurin vähennys oli kuitenkin yhdysvaltalaisten ja japanilaisten yöpymisissä. Heitä kirjattiin 26 prosenttia vähemmän.

Norjalaiset ja hollantilaiset yöpyivät noin viidenneksen vähemmän kuin huhtikuussa 2008. Ainoastaan espanjalaisten yöpymiset lisääntyivät huhtikuussa 8 prosenttia.

Lähteet: YLE Tampere