Vihdin Kaarenkierros kovassa käytössä

Vihdin Nummelaan on perustettu oma liikuntapaikka ikäihmisille. Alue on ollut heti avautumisestaan lähtien aktiivisessa käytössä.

Vihti
Liikuntapaikalla riittää vilskettä varsinkin aurinkoisina päivinä.YLE Uusimaa

Liikuntapaikan rakentaminen sai alkunsa Anja Korpela-Aholan kuntalaisaloitteesta. Itsekin aktiivisesti liikuntaa harrastava vuoden 2008 Nummela-neuvos laati aloitteen heti kuultuaan ikäihmisille sopivista ulkoliikuntalaitteista. Kaarenkierros on nyt otettu käyttöön reilu vuosi kuntalaisaloitteen laatimisen jälkeen. Yksi alueen parhaista puolista on sen sijainti vanhusten asuttamien talojen ympäröimänä, muistuttaa Korpela-Ahola:

- Se pitää olla näin lähellä että se kynnys on mahdollisimman matala. Muutenhan, kun ihminen on semmonen että en minä nyt viitsi ja sitten sinne sohvan pohjalle jää aika helposti ellei ole tämmöstä paikkaa että ei kehtaa olla tulematta."

Vanhukset huomioidaan jatkossa myös muilla liikuntapaikoilla

Vihdin vanhusneuvoston ja liikunta-alan asiantuntijoiden suunnittelema alue tarjoaa tasapaino- ja voimaharjoittelua sekä kävelyreitin vanhuksille. Lisäksi alueen suunnittelussa on huomioitu kaikenikäiset pyörätuolin käyttäjät. Lähialueen asukkaat ovatkin ottaneet liikuntapaikan heti omakseen.

Esimerkiksi Tampereen naisvoimistelijoissa nuorempana liikkunut Hilkka Jokela lupaa käyttää liikuntapaikkaa aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus:

- Tämä on niin lähellä, että parveke näkyy tähän. Tää on hieno juttu kun tämä on niin lähellä, mutta tarttis vähän apua kuitenkin, kun ei oikein nämä räpylät tahdo kovin pitkälle vedellä, muistuttaa pyörätuolia käyttävä Jokela.

Vihdin kunnan liikuntatoimi aikoo jatkossa huomioida vanhukset kaikkien liikuntapaikkojensa kunnostus- ja rakennustöissä. 45 000 euroa maksaneella Kaarenkierroksellakin on jo ilmennyt kehitystarpeita.

- Voishan se olla, että sinne vois ajatella jonkun kahvi- ja sapuskatarjoilun tuohon puolimatkaan, vitsailee niin ikään liikunta-alueen naapurissa asuva Arska Wähä-Ojala.

Lähteet: YLE Uusimaa