Kolme suomalaista jatkoon Helsingin balettikilpailussa

Kolme suomalaista on selvinnyt alkueristä jatkoon Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa. Seniorisarjassa 30 jatkoon päässeen joukossa ovat Aino Ettala ja Tiina Myllymäki. Juniorisarjassa Maria Baranova jatkaa välieriin yhdessä 12 muun tanssijan kanssa.

kulttuuri
Emmi Pennanen tanssii balettia.
YLE

Kaikkiaan alkueriin osallistui 70 tanssijaa, joista suomalaisia oli kahdeksan. Kansainvälinen tuomaristo valitsi välieriin päässeet joko kahden klassisen baletin variaation tai yhden pas de deux´n perusteella.

Seniorisarjassa jatkoon päässeistä 30 tanssijasta kolmannes on kiinalaisia. Juniorisarjassa vahvimmin edustettuna on Yhdysvallat. Välieriin jatkavista 13 juniorisarjalaisesta viisi on yhdysvaltalaisia. Kiinalaisia jatkossa esiintyy kolme.

Lauantaina ja sunnuntaina käytävissä välierissä kilpailijat esittävät osia nykybalettiteoksista. Tuomarit katsovat erityisesti sitä, miten kilpailijat tulkitsevat modernia liikekieltä.

Loppukilpailut käydään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona. Kärkisijoille sijoittuneet tanssijat esiintyvät balettikilpailun päätösgaalassa 11. kesäkuuta.

Järjestäjät ilmoittivat perjantaina, että yllätysvieraaksi päätösgaalaan saapuu ukrainalainen ensitanssija Denis Matvienko. Hän tanssii Suomen Kansallisbaletin tanssijan Salla Eerolan kanssa pas de deux'n baletista Le Corsaire eli Merirosvo.

Päätösgaalassa esiintyvät myös Yao Wei ja Marcin Kupinski Tanskan Kuninkaallisesta baletista.

Lähteet: YLE Uutiset