Ilon ja surun kyyneleitä tangokarsinnassa

Tangomaratonin seuraaminen vaatii innostusta tangoon, sillä samat laulut toistuvat tunnista toiseen. Tangomarkkinoilla on oma innokas ja uskollinen yleisönsä, mutta vain muutama henkilö on tavannut kaikki laulajat jo ennen Turun semifinaalikarsintaa.

Semifinalistit potretissa Tangomaratonin jälkeen. Kuva: YLE / Joona Haarala

Hallitseva tangokuningatar Hanna Talikainen juonsi keväisen tangokiertueen. Kun iltapäivällä luettiin toiselle kierrokselle pääsevien nimiä, Hanna pomppi välillä innosta.

- On ihana nähdä, että laulajat ovat petranneet esikarsinnoista paljon. On vaan ihana elää näiden laulajien kanssa, Talikainen kertoo.

Karsintakiertueella oli mukana myös Fantasia-orkesteri, joka soitti myös Tangomaratonissa useamman tunnin putkeen samoja lauluja.

- Kyllä rutiinia ja tsemppiä löytyy, kun tämä on meille jo perinne. Biisitkin elävät vähän päivän aikana, kuvailee tangomaratonia basisti Jouni Hannula

Pudotuspeli toi tunteet pintaan

Tangomarkkinoiden torstainen semifinaalin karsinta oli kaksivaiheinen. Iltapäivällä pudotettiin puolet 80 kilpailijasta.

- Oli tosi hyvä kokemuksena. Tästä saa potkua laulaa enemmän. Täytyy sulatella hetki, mutta tämä ei ole uran loppu vaan alku, totesi turkulainen Rosa Salmi

Pohjoisesta Vantaalle muuttaneella Tuomas Myllylällä oli puolestaan uho päällä.

- Kyllähän sitä pittää uhota. Vejetään taas 169 prosenttisesti, että petrataan ekasta kierroksesta hirveesti, sanoi lauantain semifinaaliin asti selvinnyt Tuomas Myllylä.

Suosikit alkavat löytyä

Kilpailun yleisön huudoista päätellen muutama laulaja on nousemassa yli muiden. Helsinkiläinen Amadeus Lundberg sai ehkä suurimmat kannustukset illan aikana.

- Ihan omana itsenä olen lavalla ollut. On ollut yllättävää, että näin paljon minua on kannustettu. Onneksi pääsin kaverin luo lepäämään ja suihkuun päivän aikana, että saan levätä, Lundberg kertoo kilpailustrategiastaan.

Semifinaali käydään lauantaina 6. kesäkuuta. Johanna Pakosen ja Mikko ”Peltsi” Peltolan juontama suora lähetys Turusta, Caribia-hallista alkaa YLE TV2:ssa ja YLEn Satumaa-verkkosivuilla klo 20.00.

Lähetyksen aikana tuomaristo valitsee viisi miestä ja viisi naista Tangomarkkinoiden finaalitapahtumaan Seinäjoelle.