1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kesähäitä vietetään yhä useammin heinä-elokuussa

Kirkkohäät ovat entistä suositumpia. Esimerkiksi Joutsenon kirkossa vihitään kesä-elokuussa 26 paria, mikä on selvästi viime vuosia enemmän.

Kotimaan uutiset
YLE

Sen sijaan Imatran seurakunnassa kesävihkimisiä on jonkin verran tavallista kesää vähemmän. Toimistonhoitaja Paula Markkanen arvelee entistä suositummiksi tulleiden talvihäiden verottavan määrää. Kesähäiden suosituinta aikaa ovat heinä- ja elokuu. Kesäkuussa vihitään entistä harvempi nuoripari.

Kesähäiden viettäjät ovat käytännössä hylänneet juhannuksen juhlien järjestämishetkenä. Esimerkiksi Joutsenon kirkossa vihkimiset painottuvat heinäkuulle.

Suosituin vihkipäivä 1. elokuuta

Lappeenrannan seurakuntayhtymän muissa kirkoissa suosituin vihkipäivä on elokuun ensimmäinen päivä. Imatralla elokuu on kaikkein suosituinta kirkkohäiden pitoaikaa. Varsin moni imatralaispari vihitään Ruokolahden kirkossa.

Hääsuunnittelijalle riittää töitä

Yhä useammin häiden järjestämiseen palkataan ammattilaissuunnittelija. Lappeenrantalainen Melanie Matern-Riihelä suunnittelee tänä kesänä kahdeksat häät.

Matern-Riihelä on vuosien varrella havainnut suomalaishäiden muodonmuutoksen.

- Suomessa halutaan erikoisia juttuja. Aikaisemmin oli sama tyyli: noutopöytä, kirkko, normaalia ohjelmaa ja bändi, mutta nyt halutaan jokin elementti. Myös vieraat halutaan yllättää odottamattomalla tapahtumalla.

Taantuma on hieman nipistänyt Matern-Riihelän töiden määrää. Muutamia tilausten peruutuksia on tullut tänä kesänä, kun asiakkaat ovat menettäneet työpaikkojaan. Esimerkiksi viime kesänä Matern-Riihelä oli mukana 14 häiden suunnittelussa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi