1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vedenkeittosuositus jatkuu Turussa

Kaikki tähän mennessä otetut Luolavuoren vesinäytteet ovat olleet puhtaita. Varmuuden vuoksi Turku jatkaa tästä huolimatta vedenkeittosuositusta, kunnes lopulliset tulokset näytteistä valmistuvat tiistaina.

Kotimaan uutiset
Juomavesisäiliö
Turkulaiset voivat hakea juomavettä säiliöistä, joita on eri puolilla kaupunkia.YLE / Aleksi Hakala

Luolavuoren tornin vettä epäiltiin saastuneeksi, koska vesitornista löytyi kuollut linnunpoikanen. Linnun tuloaukko on nyt löydetty ja tukittu. Vesitornin tyhjennys on käynnissä ja desinfiointi alkaa perjantai-iltana.

Linnunpoikanen löydettiin vesisäiliöstä keskiviikkoiltana. Turun vesilaitoksen toimitusjohtaja Irina Nordman kertoo saaneensa tiedon lintulöydöstä vasta torstaina aamukymmenen jälkeen. Torni suljettiin pois vesiverkosta välittömästi. Nordmanin mukaan vesilaitoksella selvitetään sisäisesti, miksei tieto kulkenut nopeammin.

- Henkilökunnalle kävi arviointivirhe, koska he eivät asiasta heti ilmoittaneet, Nordman myöntää.

- Tämä on sisäisen kehittämisen paikka. Taatusti pystymme seuraavalla kerralla toimimaan nopeammin.

Suositeltavaa on, että sellaisenaan käytettävä vesi eli juomavesi ja muu vesi, jota ei ruoanlaiton yhteydessä kuumenneta, keitettäisiin ennen käyttöä. Keittosuositus on annettu alueelle, johon vesi on voinut levitä eli Luolavuoren, Ilpoisten, Ispoisten, Uittamon, Vähä-Heikkilän, Katariinan, Peltolan, Koivulan, Haritun, Puistomäen, Korppoolaismäen, Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran kaupunginosiin.

Puhdasta talousvettä jaetaan

Vesilaitos on toimittanut vesisäiliöitä Hirvensalon laskettelurinteen eteläpuolelle, Vähä-Heikkiläntien ja Uittamontien risteyksessä sijaitsevalle hiekkakentälle, Uittamon soutustadionille sekä Peltolan ammatti-instituutin läheisyydessä olevalle pallokentälle.

Säiliöistä voi omiin astioihin hakea puhdasta talousvettä juotavaksi ja ruoanlaittoa varten. Säiliöitä täydennetään, kunnes saadaan varmuus veden puhtaudesta.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi