Eurovaalit Ylen aikaisessa

Tusina Uudenmaan eurovaaliehdokkaita otti mittaa toisistaan toukokuussa Ylen aikaisen aamuissa. Lue ja kuuntele ehdokkaiden kannanotot!

europarlamenttivaalit

Ensimmäisessä eurovaalikeskustelussa kohtasivat perussuomalaisten Timo Soini ja kokoomuksen Eija-Riitta Korhola. He keskustelivat siitä miten valvoa suomalaisten etuja europarlamentissa, sekä voiko EU-parlamenttiin lähteä pätkätyöläiseksi.

Arja Alho (sdp) ja Risto EJ Penttilä (kok) väänsivät kättä työstä ja taloudesta. Sari Essayah (kd) ja Jyrki Kasvi (vihr) pohtivat arvoja ja moraalia. Kiba Lumberg (vas) ja Umayya Abu-Hanna (vihr) keskustelivat taiteesta, kulttuurista ja ihmisoikeuksista.

Keskustan Antti Kaikkonen kohtasi väittelyssä RKP:n Carl Haglundin. Viimeisenä mittaa toisistaan ottivat keskustan Anneli Jäätteenmäki ja sosiaalidemokraattien Kimmo Kiljunen. Heidän aiheenaan oli EU:n laajeneminen ja maahanmuutto.

Keskustelut käytiin Europarlamentin Suomen tiedotustoimiston (siirryt toiseen palveluun) tiloissa Helsingissä. Keskusteluja johdatti Outi Pukkila.

Vaaliseurantaa

Ylen aikainen ja Uudenmaan uutiset seuraa eurovaalien kulkua ja tuloksia vaalipäivän 7. kesäkuuta jälkeenkin. Luvassa on läpi menneiden ja ilman valintaa jääneiden tuoreita haastatteluja.

Lähteet: YLE Uusimaa