Hyppää sisältöön

Oulun ja Kainuun välinen tie nimetään Tervan tieksi

Virallinen matkailutie -status muistuttaa tervan vuosisataisesta perinteestä ja parantaa tervaa hyödyntävien yritysten mahdollisuuksia.

Kuva: YLE

Oulusta Kajaanin kautta Kuhmoon kulkevasta "Tervan tiestä" tulee valtakunnallinen matkailutie. Tämän vuoden aikana tielle nousee 44 tervan tie- kylttiä ja netissä aukeaa opastussivusto. Tervan tie myötäilee Oulujoen ikivanhaa vesi-, matkailu- ja tervankuljetusreittiä. Reitin pääteemana on terva ja tervakulttuuri, joiden ansiosta matkailureitti erottuu muista vastaavista matkailuteistä ja -reiteistä.

Tervan tiellä edistetään tervaa hyödyntävien tuotanto- ja palveluyritysten mahdollisuuksia. Tavoitteena on myös museoiden ja nähtävyyksien tunnetuksi tekeminen. Yksittäiset yritykset voivat anoa lupaa käyttää Tervan tie-kylttiä ja tavaramerkkiä opasteissaan.

Tervantie-reitti kulkee Oulusta Kajaanin ja Sotkamon kautta Kuhmoon reittiä valtatie 22 - maantie 800 - maantie 879 - maantie 8820 - valtatie 22 - valtatie 5 - valtatie 6 - kantatie 76 päättyen kantateiden 76 ja 75 liittymään.

Matkailuhanke kohdistuu kahdeksaan kuntaan, ne ovat: Oulu, Muhos, Utajärvi, Vaala, Paltamo, Kajaani, Sotkamo ja Kuhmo. Tervan tie perustetaan hankkeella, jota rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Euroopan aluekehitysrahasto sekä alueen kunnat.