Liikenne soljuu taas Vuosaaren tunnelissa

Vuosaaren tunneli avautui jälleen liikenteelle kello neljän aikaan. Tunneli oli suljettuna vuorokauden kaivinkoneen katkaistua tunnelin yhteyskaapelin. Valokaapeli katkesi Vuosaaren satama-alueella tietöiden yhteydessä.

Vuosaari
Autoja Vuosaaren tietunnelissa.

Tästä syystä tunnelin kuva-ja liikennetietoyhteydet katkesivat maanantaina aamupäivällä ja tunneli suljettiin välittömästi turvallisuussyistä.

Viottunut kaapeli on nyt korjattu. Töitä hidasti vian paikantaminen, koska kaapelin katkaissut urakoitsija ei ilmoittanut vahingosta eteenpäin. Kysessä oli puolustusvoimien kaapeli, jota ei myöskään ollut merkitty karttoihin.

- Tästä syystä saimme paikannettua kaapelivian vasta illalla kello 19, vaikka tunnelin yhteydet katkesivat jo kello 11. Kaapelin katkaissut urakoitsija oli siinä uskossa, että se on joku turhanpäiväinen kaapeli, jolla ei ole merkitystä. Hän ei siitä sitten raportoinut eteenpäin. Ilmoittaminen olisi nopeuttanut korjausaikataulua, toteaa korjaustöistä vastaava Anniina Korhonen Destiasta.

Liikenne Vuosaaren satamaan ohjattiin korjaustöiden ajaksi kulkemaan Itäväylän ja Kallvikintien kautta.

Vuosaaren tunneli avattiin liikenteelle syksyllä 2007. Tunnelissa oli alkuvaiheessa ongelmia kamerajärjestelmän kanssa, ja se jouduttiin sulkemaan useiksi kuukausiksi melkein heti avajaisten jälkeen.

Vuosaaren tunneli on noin puolitoista kilometriä pitkä. Sen läpi ajaa arviolta noin 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Voit seurata tilanteen kehittymistä tämän linkin kautta:

Lähteet: YLE Uusimaa