1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huuliharppu

Huuliharppu soi Vekara-Varkaudessa

Lasten ja koko perheen tapahtumaviikko tarjoaa monenlaista tekemistä lomalaisille. Vekara- Varkauden supersuosittuihin työpajoihin kuuluu eittämättä huuliharppupaja, jossa tänä kesänä tehdään osanottajaennätys.

Kuva: YLE / Mika Hirvonen

Ensimmäisenä työpajapäivänä nuoria osanottajia kertyi jo yli viisikymmentä. Huuliharpun soitto kiinnostaa siis lapsia ja nuoria.

Arne Silander Varkauden seudun huuliharpistit ry:stä toivoo, että kun lapset ja nuoret saavat tuntumaa huuliharppuun, ukkoutuva ja akkautuva yhdistys saa myös uusia jäseniä. Huuliharppu ei ole vaikea soitin. Silander kertoo soittaneensa sitä itse kuusikymmentä vuotta.

Pinja Rannanpää vahvistaa, että huuliharpun soittaminen ei ole vaikeaa, kun omaa yhtään sävelkorvaa. Pinja tutustui huuliharppuun ensimmäisen kerran. Toiveena hänellä on päästä opiskelemaan viulun soittoa konservatorioon.

Pinja aikoo esittää uutta huuliharpun soiton taitoaan ainakin kotona vanhemmilleen. Varmasti myös isovanhemmat ilahtuvat soitosta, Pinja arvelee.

Huuliharpun saloihin työpajalaisia opasti muun muassa Martti Turunen Varkauden seudun huuliharpistit ry:stä. Kaikki alkaa oikeasta puhallustekniikasta, kun sävelten oikeat aukot on ensin etsitty.