1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kirjurinluoto

Ville Keskilä viihtyy Kirjurinluodossa

Kirjurinluodon kesäteatterin tämän kesän näytelmään on haastettu koko joukko näyttelijöitä pääkaupungista.

Ville Keskilä Kuva: Yle / Tytti Rintanen

Suomenhevosen tarinaan ihastunut Ville Keskilä lähti tänä vuonna näyttelemään Kirjurinluodon lavalle tuottaja Maria Kuusiluoman houkuttelemana.

-On tässä kyse siitäkin, että olen vähän kyllästynytkin pitämään joka kesä lomaa, Keskilä virnistää.

Rooleissa nähdään hänen lisäkseen mm. Juhani Laitala, Eija Vilpas, Maija-Liisa Peuhu ja Anu Sinisalo.

Rooleina reilu jätkä Teemu ja hankalampi Kai

Ville Keskilä on tyytyväinen kesäteatteriprojektin kulkuun tähän asti ja kehuu erityisesti toteuttajaporukkaa. Näytelmä alkaa olla pääosiltaan jo esityskunnossa, mutta hienosäätöä riittää vielä ennen lauantaista ensi-iltaa. Keskilän roolihahmo, Lassin ja Ailin poika Kai, aiheuttaa perheessä jos jonkinmoista harmia omaa moottoripyörää havitellessaan.

Kotikatu tv-sarjasta tuttu Keskilä toteaa, ettei Teemu Luotolan roolista irtautuminen ole hänelle itselleen ongelma, vaikka sarjaa seuranneet saattavatkin erehtyä kutsumaan häntä ”Teemuksi”. Kotikadun lisäksi Keskilä on kuitenkin viihtynyt myös Helsingin teatterilavoilla. Hän on viimeisimpänä tehnyt roolit mm. Suomen Kansallisteatterin näytelmissä Kauppamatkustajan kuolema, Viettelysten vaunu ja Ruma.

Keskilä ei osaa sanoa kummasta pitää enemmän, tv-kuvauksista vai teatterinäyttelemisestä.

-Mielestäni on rikkaus, että saan tehdä molempia!

Seuraavan teatteriproduktion, Kansallisteatterin Viidakkokirjan, harjoitukset ovat jo olleet täydessä vauhdissa ja Kotikadun kuvauksia on vielä muutama jäljellä ennen kesätaukoa.

Pori kaunis ja leppoisa kaupunki

Ville Keskilä on asunut Porissa nyt kaksi viikkoa ja vakuuttaa viihtyvänsä hyvin. Normaalisti Sipoon metsissä asuvasta näyttelijästä Pori vaikuttaa jopa melko suurelta kaupungilta. Paljoa hän ei ole vielä ehtinyt kaupunkiin tutustua, mutta Yyteri ja Pelle Hermannin leikkipuisto on jo katsastettu perheen pienimpien kanssa.

-Erityisesti Kirjurinluoto on kaunis paikka. Täällä näyttelee mielellään, Keskilä hymyilee.

Suomen Hevonen saa ensi-iltansa Porin Kirjurinluodon kesäteatterissa lauantaina 13.6. klo 19.