Hyppää sisältöön

Uusi Iloinen Teatteri saa häädön Linnanmäeltä

Uusi Iloinen Teatteri ei jatka toimintaansa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Taustalla on Linnanmäen toive saada teatteriin nykyistä nuorempaa katsojakuntaa.

UIT:n vuoden 2009 esitys oli Kivat Piipussa. Kuvassa näyttelijät Jonna Kosonen, Jorma Uotinen ja Sari Siikander. Kuva: UIT

Peacock-teatteria hallinnoiva Bulevardin Teatteriyhdistys lopettaa tilojen vuokrauksen UIT:lle ensi keväästä alkaen. Uusi Iloinen Teatteri aloitti Peacockissa vuonna 1979 Linnanmäen sen aikaisen johdon pyynnöstä. Nyt teatterin katsojiksi toivotaan enemmän nuorempaa väkeä ja sen toiminta halutaan muuttaa ympärivuotiseksi.

UIT:n perustivat estraditaiteen ammattilaiset Jaakko Salo, Matti Kuusla, Jukka Virtanen, Lasse Mårtenson ja Marjatta Leppänen.

Tähänastisen toimintansa aikana UIT:lla on ollut liki kaksi miljoonaa katsojaa. UIT:n henkilökunta on pettynyt ja surullinen päätöksestä, sanoo näyttelijä Marjatta Leppänen.

- Vaikuttaa siltä, että nämä kaksi miljoonaa ihmistä ovat Lasten Päivän Säätiön mielestä olleet vääriä ihmisiä Linnannmäelle, koska he eivät jää laitteisiin esityksen jälkeen, sanoo Leppänen.

.
.