1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Punainen Risti

SPR paikkailee kolhuja Sataman Yössä

Muutamalta kolhulta saatetaan välttyä, jos jättää sen viimeisen tuopin ottamatta, sanoo Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoinen Veikko Valli. SPR:n teltta päivystää ja jalkapartiot kiertävät yleisön keskuudessa koko nelipäiväisen tapahtuman ajan.

Punainen Risti

- Me paikkaamme pieniä naarmuja, mutta pahimmissa tapauksissa soitetaan ammattiapua paikalle ja huolehditaan sitä ennen potilaasta. 90% meidän antamasta ensiavusta on juuri laastareita, kertoo Veikko Valli SPR:n Jyväskylän osaston ensiapuryhmästä.

SPR:n ensiapuryhmä päivystää kaikenlaisissa yleisötapahtumissa kuten urheilu- ja musiikkitapahtumissa. Ryhmän jäsenet ovat vapaaehtoisia. Veikko Valli on harrastanut vapaaehtoistoimintaa vuodesta 2001 lähtien. Kimmokkeen hän sai työpaikan järjestämästä ensiapukurssista.

- Vapaaehtoisena tulee käytyä kaikenlaisissa tapahtumissa, joissa ei muuten kävisi kuten carting-ajoissa, taitoluistelukisoissa, polkupyörien alamäkiajoissa, eli se laajentaa tätä omaakin reviiriä. Joskus ehtii myös katsomaan esiintyviä artisteja, Valli sanoo.

Mieleenpainuvimmat tapaukset Valli on kohdannut Himos Festivaaleilla, kun festarivieras on käynyt paikkauttamassa itseään muutaman päivän aikana kuusi kertaa ja aina eri syystä.

Tällä hetkellä SPR:n Jyväskylän osastoon kaivattaisiin enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä.

- Kuten jokaisessa harrastustoiminnassa, niin vapaaehtoistyössäkin osallistujien määrä on sellaista aaltoliikettä. Tällä hetkellä on hieman laskusuhdanne. Pitäisi olla enemmän vapaaehtoisia päivystäjiä, jotta saataisiin kaikki päivystyksen hoidettua, joita meiltä halutaan tilata.

Sataman Yö järjestetään 10.-13. kesäkuuta. Lavalle kipuavat ainakin Apulanta, Maija Vilkkumaa, Irina ja Matti Nykänen.

- Jonkin verran on luvattu sadetta ja sillä on aina vaikutusta ulkotapahtumiin. Mutta ainakin nimekkäät esiintyjät vetävät porukkaa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi