1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Annika Lapintie

Lapintie sysää vastuuta koko puoluejohdolle

Vasemmistoliiton turkulainen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie pitää puheenjohtaja Martti Korhosen eroa kovana ratkaisuna.

Annika Lapintie. Kuva: YLE / Juha-Pekka Inkinen

Lapintien mielestä puolueen menestymättömyys ei ole pelkästään puheenjohtajan syy.

- Ehkä vähän turhankin raju ratkaisu. Kyllä tässä on koko puoluejohto ollut mukana suunnittelemassa linjauksia, Lapintie toteaa.

Lapintie ei itse aio hakea puolueen johtoon.

- En ole käytettävissä. Olen tällä hetkellä eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja tässä on todella paljon työtä. Uskon, että tässä työssä pystyn auttamaan puoluetta uuteen nousuun.

Uusi Vasemmistoliitto lähemmäs kansaa

Lapintien mielestä puolueen tulee nyt miettiä uudistumista.

- Uusi Vasemmistoliitto ottaa puolueen arvopohjan paremmin esille. Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden pitää näkyä kaikessa puolueen toiminnassa. Esimerkiksi Turussa meidän pitää yhteistuumin vastustaa kaupungin lomautuksia. Lisäksi puolueen pitäisi varmasti mennä enemmän ihmisten keskelle, Lapintie pohtii.

Lapintien mielestä vasemmistoaate tulisi nyt päivittää. Perusarvot ovat samat vanhat, mutta ne pitäisi saada helpommin ihmisten sisäistettäväksi.

- Ehkä kielenkäytössä olisi pohtimisen varaa.

Puoluevaltuusto päättää 27.6. uudesta puolueen puheenjohtajasta. Siihen asti tehtävää hoitaa varapuheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

- Paavo Arhinmäki on nuori aktiivinen kaveri ja hänkin varmasti puoluejohdossa hyvin pärjää, mutta päätös on nyt puoluevaltuustolla, Lapintie muistuttaa.