1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkapallo Mynteillä verenperintönä

Jalkapallo on kuulunut aina kokkolalaisten Myntin sisarusten elämään. Tällä hetkellä Sara pelaa Naisten Liigaa KPV:n riveissä, Henrin työnantaja on toistaiseksi Hansa Rostock. Huhut seuran vaihdosta mies kiistää.

FC Hansa Rostock
Kokkolalaiset jalkapallosisarukset Sara ja Henri Myntti.Sami Lindblad / YLE

Henri ja Sara Myntin isoisä Stig-Göran Myntti pelasi 60 A-maaottelua. Lisäksi heidän isänsä Kenth Myntti edusti Suomea kolmesti nuorten ja kolmesti poikien maaotteluissa. Eipä siis ihme, että sisaruksetkin valitsivat lajikseen jalkapallon.

Henrin viime vuoteen on mahtunut monenmoista: Veikkausliigan maalikuninkuus TamU:ssa, sitten siirto Saksaan Hansa Rostockiin ja siellä ensin hyvin vastuuta, mutta seuran vaihdettua valmentajaa ja manageria vastuu loppui kuin seinään. Luonnollisesti peliajan puute loppukeväästä oli pettymys, myöntää Henri Myntti.

Mediatietojen mukaan Hansa Rostock olisi valmis luopumaan Myntistä. Miehellä itsellään ei ole asiasta sen enempää tietoa. Mahdollisen maisemanvaihdoksen jälkeisillä suunnitelmilla Myntti ei halua vielä spekuloida.

Kovia otteita ja pelisilmää

Sara Myntti pelaa KPV:ssä Naisten Liigaa. Henri Myntti arvioi sisarensa kovaottaiseksi pelaajaksi, jonka otteet taklauksia myöten ovat kohdallaan.

- Meissä on paljon samaa, olemme molemmat luunmurskaajia, nauraa Henri.

Sara pitää arvioita oikeana: - Oikea-aikaiset katkot ovat vahvuuteni.

Henrin vahvuuksia hyökkääjän roolissa ovat Saran mukaan pituus ja pelisilmä. - Se osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Syöttöpelissä parannettavaa

Liigassa tasoerot ovat Sara Myntin mukaan suuret. KPV pärjää hänen mukaansa puolivälistä alaspäin sijoittuvien kanssa, mutta kärki on kova.

- Kyllä me edelleen uskotaan sarjassa pysymiseen. Kovalla työllä pärjätään varmasti. Parannettavaa on eniten syöttöpelissä, sieltä ne virheet yleensä lähtevät, Sara Myntti pohtii.

Kaukaisemmista tavoitteistaan Sara ei puhu: - Otan kauden kerrallaan.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Petri Kuikka, Sari Vähäsarja.

Lue seuraavaksi