yle.fi-etusivu

Tervaniemi on kesäisin vilkas paikka

Tervaniemi Alajärven rannalla on Hämeenlinnan suosituimpia virkistysalueita. Rannalla on satoja soutuveneitä, kesällä houkuttelee vesi ja talvella jää. Hämeenlinnan kaupunki on parannellut alueen varustusta, alueen hoitajaa harmittaa roskaaminen.

veneet
Pirjo Hovila, Pertti Lampinen, Olli Orava, Laura Hossi ja Maarit Piri-Lahti kenttälounaalla
Pirjo Hovila, Pertti Lampinen, Olli Orava, Laura Hossi ja Maarit Piri-Lahti kenttälounaallaYLE / Hannu Harhama

Vesilläpäivä oli keskipäivällä tulilla ja retkilounaalla Tervaniemessä. Vastassa oli paikan emäntä Pirjo Hovila, joka hoitaa virkistysaluetta ja pitää paikkoja siistinä.

Alueella on uimaranta, lentopallokenttä, nuotiokota, soutuveneiden maallevetopaikkoja, koirien uimapaikka ja vuokrattava sauna. Myös matonpesupaikka ja mattomankeli ovat kesäisin ahkerassa käytössä. Tervaniemen ympäri kiertää merkitty ulkoilureitti ja valaistu kuntoilupolku toimii talvisin hiihtoreittinä.

Soutuveneitä on satoja, ja Tervaniemi on Hämeenlinnan suosituimpia uimarantoja. Kevättalvella jää on mustanaan ihmisiä, sekä pilkkijöitä että luistelijoita. Pisin retkiluistelureitti on noin 8 kilometriä.

Suosion varjopuoli on Pirjo Hovilan mukaan roskaaminen. Hän toivoisi Tervaniemeen lisää sanitettitiloja ja roskakoreja, eikä toinen laiturikaan ole paihitteeksi. Kota-aluetta on laajennttu viime kesänä, kotaa on siirretty ja maata ajamalla laajennettu aluetta ja parannettu rantaa.

Lähteet: YLE Häme

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lumityöt

Lumitöitä tehdään Suomessa edelleen ottamalla kuuppa liian täyteen

Äkkikuoleman riski kasvaa kylmässä – Suomalaismiehillä vieläkin liian iso lumikola

Jalkapallo

Koreat ottivat mittaa toisistaan jalkapallokentällä – "Erityinen peli"

Facebook

Tuhoaa yhteiskuntaa – Facebookin entinen johtaja arvostelee sosiaalista mediaa kovin sanoin

Tuloerot

Yli puolet Ruotsin naisten maajoukkueesta harkinnut lopettamista: "Olemme liian huonoja saadaksemme lisää rahaa"