1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mustalampi, Imatra

Pirunkorven Pallon junioritoiminta odottamattomaan suosioon

Viime syksynä Jyväskylässä perustetun Pirunkorven Pallon idea junioritoiminnan käynnistämisestä poiki odottamattoman suosion. Mäyrämäen-Mustalammen alueelta toimintaan tuli mukaan kaikkiaan 132 lasta. Nuorimmat täyttävät tänä vuonna kolme vuotta, vanhimmat ovat alakouluikäisiä.

Pirunkorven Pallon pikkufutarit verryttelevät Kuva: YLE Keski-Suomi / Joni Tammela

Mäyrämäen-Mustalammen kentällä käy vilske, kun PiPan 05 ja 06 syntyneiden ryhmä kokoontuu. Pienten lasten harjoittelussa tärkeintä ei ole jalkapallon hienouksien oppiminen.

-Kyllä se lähtee siitä, että ihan yleisiä liikunnallisia tekniikoita. Juoksun opettelua, palloon tutustumista ja kaikenlaisia erilaisia motorisia taitoja. Yks ajatus mikä meillä on tossa ollut, että otetaan venyttely alkuun ja loppuun. Jos sitten iskostuisi että aina kun liikutaan vähän venytellään, sanoo Pirunkorven Pallon lastenohjaaja Sami Kokko.

Pirunkorven Pallon junioriryhmissä toiminta on leikinomaista. Mukaan tulevilla lapsilla ei tarvitse olla minkäänlaista jalkapallotaustaa.

- Vaikka olisi 10-11 -vuotias poika tai tyttö ja ei ole koskaan koskenut jalkapalloon niin meille on tervetullut sellainen pelaaja, kertoo Pirunkorven Pallon puheenjohtaja Kalle Dahlman.

Seura hoitaa kentän talkootyönä itse. Nyt on tulossa toivottua apua myös kaupungilta.

- Tullaan saamaan tänne uudet maalit. Se on hieno päänavaus kaupungilta tällaisen lähiliikuntapaikan tukemiseksi. Sitä toivotaan lisää, sanoo Sami Kokko.