Mika Kaurismäki tekee dokumentin Vesa-Matti Loirista

Mika Kaurismäki ohjaa dokumentin laulaja-näyttelijä Vesa-Matti Loirista. Ensi vuoden keväällä teatterilevitykseen tulevan Vesku Suomesta -dokumentin kuvaukset alkavat viikonloppuna Seinäjoen Provinssirockista.

viihde
Vesa-Matti Loiri soittaa poikkihuilua.
Vesa-Matti LoiriMika Kanerva / YLE

Vesa-Matti Loiri esiintyy Seinäjoen Provinssirockissa sunnuntaina. Kyseessä on laulajan ensimmäiset rockfestivaalit.

- Olen äärimmäisen innostunut ensimmäisestä rockfestivaalikeikastani, tulevasta levystä sekä dokumenttielokuvasta, kertoo Vesa-Matti Loiri.

Vesku Suomesta -dokumenttia kuvataan usean kuukauden aikana Loirin keikoilla, levytyssessioissa ja vapaa-ajalla muun muassa Ivalossa, missä hän on viime vuosina viettänyt runsaasti aikaa.

- Vesa-Matti Loiri on ainutlaatuinen ilmiö suomalaisessa musiikki-, elokuva- ja viihdemaailmassa, joten olen varsin otettu, että saan kunnian tehdä hänestä elokuvan. Vesku on ehtinyt tehdä elämänsä aikana niin paljon, että suurin haasteeni varmaan tulee olemaan aiheen rajaaminen, olennaisen mahduttaminen 90 minuuttiin. Yritän päästä kameroineni häntä lähelle taiteilijana, mutta ennen kaikkea ihmisenä, kommentoi ohjaaja Mika Kaurismäki tulevaa dokumenttielokuvaa.

Vesa-Matti Loiri on keskittynyt alkuvuoden muun muassa uuden albumin valmisteluun. Loiri menee studioon heti juhannuksen jälkeen levyttämään uusia juuri häntä varten kirjoitettuja lauluja. Tommi Vikstenin tuottamalle levylle lauluja ovat tehneet suomalaisen pop- ja rockmusiikin kärkinimet kuten J. Karjalainen, Pauli Hanhiniemi, Heikki Salo ja Jarkko Martikainen. Levy ilmestyy syksyllä 2009. Kesällä äänitettävä albumi on Loirin kolmaskymmenes. Hänen levyjensä yhteenlaskettu myyntimäärä lähenee miljoonaa.

Lähteet: YLE Uutiset