1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turku ei saisi sijoittaa velkarahalla

Turun tarkastuslautakunta arvostelee kaupunkia velkarahalla tehdyistä sijoituksista. Tarkastuslautakunnan perjantaina julkistetussa raportissa muistutetaan, että Turun kaupungin velkaantuminen ei ole väliaikaista.

Turku

Lautakunta kehottaa Turkua luopumaan riskisijoituksista, vaikka ne ovatkin voineet tuottaa edellisvuosina.

Avustuksista pitäisi tiedottaa paremmin

Tarkastuslautakunta patistaa myös Turkua kokoamaan myöntämänsä avustustukset yhteiseen rekisteriin. Turku jakaa vuosittain satoja tuhansia euroja muun muassa puolueilla ja niitä lähellä oleville yhdistyksille. Raportissa kaupunkia kehotetaankin kiireellisesti perustamaan avustusrekisteri.

Kaupunginreviisori Kari Koivuluhta sanoo, että avustusrekisteriä on pyydetty kaupungilta ennenkin.

- Tämä on ollut jo vuosia kehittämishankkeena. Ehkä tässä ongelma on se, että kaupungissa eri tahot tekevät avustuspäätöksiä ja avustusjärjestelmä on moninainen.

Lisäksi tarkastuslautakunnan raportissa kehotetaan kiinnittämään huomiota valtionapujen kohdentamiseen. Turku on menettänyt mm. kaupunginteatterin valtioavun, koska sitä ei käytetty teatterin hyväksi.

Tarkastuslautakunnan raportti julkistettiin Turun kaupungintalolla perjantaina. Viime vuoden tarkastusraportin teki vielä edellisen vaalikauden tarkastuslautakunta lain mukaisesti. Paikan päällä ihmetystä herätti se, että kaupunginjohtaja puuttui paikalta.

Lähteet: YLE Turku