Konsertti djempe-rummuilla

Senegalilainen Pape Cisse on tuttu näky Jyväskylän kävelykadulla. Vaikka mies on nykyisin arvostettu muusikko, kävelykadulle on päästävä soittamaan joka kesä. Tänään Pape Cissellä on juhlakonsertti yliopistolla.

kävelykadut
Pape Cisse tykkää soittaa Jyväskylän keskustan kävelykadulla.
YLE / Joni Tammela

Pape Cissellä on tänään 30-vuotis juhlakonsertti Jyväskylän yliopistolla. Pape Cissen lisäksi juhlassa nähdään afrikkalaisia rytmejä ja tansseja.

Senegalilainen djempe -rumpuja soittava muusikko tuli Suomeen viisi vuotta sitten ja aloitti uransa täällä katusoittajana. Nykyisin hän on arvostettu muusikko ja on esiintynyt jopa presidentti Tarja Haloselle. Mutta edelleen Pape Cisse haluaa joka kesä soittaa Jyväskylän kävelykadulla. Musiikillaan hän toivoo lisäävänsä suvaitsevaisuutta.

Pape Cisse valmistaa itse rumpunsa. Opin rumpujen valmistamiseen hän on saanut isoveljeltään.

Tempo ja rytmi olennaisimmat

Pape Cisse kuvailee soittamaansa musiikkia:

- Yeah, you know, my music is like see the person, not the colour and it is like one love and happiness. You know, and djembe is not difficult to play, this kind of drum. You know just tempo and the beat and you will get it. You know. That is mean like for my music. You know, like one love and happiness, does mean.

- Joo, se on iloinen, joo ja rauha. Kyllä., Pape Cisse sanoo, kun häneltä kysytään, mitä musiikki hänelle merkitsee.