1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuuntele Stadin Kundin ja Friidun tuoreet tunnelmat

Stadin Friiduksi valittiin toimittaja Maarit Niiniluoto ja Stadin Kundiksi tohtori Pentti Arajärvi. Valinnan suorittaa Stadin Slangi ry.

kulttuuri
Stadin Friidu ja Kundi toimittaja Olli Ihamäen haastattelussaYLE/ Nina Svahn

Valinnat julkistettiin puoliltapäivin Espan lavalla Helsinki-päivänä 12.6. nyt jo 14. kerran. Perusteluiden mukaan molemmat henkilöt ovat helsinkiläisille hyvin tuttuja.

Maarit Niiniluoto on intohimoinen tangon puolestapuhuja ja suomalaisen populaari-kulttuurin asiantuntija. Hän on myös toiminut YLE Radio Suomen Iskelmäradio-ohjelman pitkäaikaisena juontajana. Tämän vuoden Friidun voi nähdä Töölöntorin Helsinki-päivän tapahtumassa iltapäivän juontotehtävissä.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen, Stadin Friidu vuodelta 1999, saa tänään rinnalleen Stadin Kundin, kun arvonimellä palkitaan hänen puolisonsa oikeustieteen tohtori Pentti Arajärvi. Arajärvi on syntynyt ja kasvanut Helsingissä. Opinahjoina ovat olleet Ressu ja Helsingin yliopisto. Arajärvi sai tänään myös kultaisen Helsinki-mitalin.

Vuoden helsinkiläiseksi urheilijaksi valittiin tänä vuonna kokonainen joukkue, Salibandyseura Viikingit. Vuoden helsinkiläisenä urheiluseurana puolestaan palkittiin HJK ja purjehtija Teemu Rantanen sai kunniamaininnan.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi