Karista kesälomalla kiire kannoilta

Kesäloma on odotettu, kaivattu ja ansaittu tauko työelämän tyrskyistä. Vapaalle vaihto ei kuitenkaan suju aina kuin tanssi. Työterveyspsykologi Sirkku Kivelän mukaan työn ja vapaa-ajan välisestä rajasta kannattaa pitää kiinni. Loma on tutkimusten mukaan työhyvinvoinnin kulmakivi.

terveys
YLE Uutiset Grafiikka

Työterveyslaitoksen julkaisema Vaihda vapaalle - lomallelähtijän opas neuvoo valmistautumaan kesälomaan jo työpaikalla. Lomaa pitää pedata, sillä kiireen sävyttämästä arjesta voi olla vaikea hypätä aikatauluttomaan aikaan. Urheilusta voisi ottaa mallia: kova treeni vaatii aina säännöllistä ja riittävän pitkää palautumista.

-Aika monelle meistä käy niin, että ensimmäiset lomapäivät ovat siirtymäaikaa, eikä työn hyrräys mielessä ole vielä päättynyt. Yleensä ihmiset tavoittavat lomavaihteen muutamassa päivässä ja siihen auttaa, että nukkuu hyvät yöunet, kertoo työterveyspsykologi Sirkku Kivelä.

Kivelän mukaan työ on nykyään sellaista, että selviä työrituaaleja ei ole ja työtä ei siksi ole helppo jättää taka-alalle.

-Me joudumme itse ponnistelemaan irti töistä, koska se on usein niin ajatuksia vaativaa. Koko ajan töitä kehittyy päässä ja pään tyhjentäminen on nykyään ehkä siksi vaikeampaa kuin aikaisemmin, selittää Kivelä.

Neljän viikon kesäloma on usein riittävän pitkä

Pään tyhjentäminen työasioista on tutkimustiedon valossa todella tärkeää. Sirkku Kivelä kehottaa pohtimaan ennen lomalle jäämistä, mikä juuri itseä auttaa irrottautumaan ja ottamaan etäisyyttä työasioihin. Kivelä sanoo, että lomalla pitää uskaltautua siihen, että on vapaalla ja tavallaan ilman kontrollia.

Työn ja vapaa-ajan välinen raja on muun muassa viestintäteknologian myötä hämärtynyt, koska koko ajan voi olla tavoitettavissa ja medioiden äärellä.

-Raja on olemassa, eikä se ole mihinkään kadonnut. Meillä on yhä sama lainsäädäntö, joka takaa työntekijälle lomaa, se on työsuojelukysymys. Olisi tärkeää, että olisi työpaikkakokouksia, joissa katsotaan, että miten kennellekin parhaiten loma saataisiin järjestymään ja jos työ vaatii sitä, että lomalla hoitaa joitakin työasioita, niistä pitää etukäteen esimiehen kanssa sopia.

Riittävän pitkä kesäloma on Kivelän mukaan usein neljä viikkoa. Tuon ajan jälkeen lähes kaikki sanovat, että ovat virkistyneet. Vuosilomalain mukaan työntekijällä on oikeus neljän viikon yhtäjaksoiseen lomaan ja vähintään kahden viikon.

-Yrittäjille neljän viikon yhtäjaksoinen loma ei ole tietenkään aina mahdollista. Silloin olisi tärkeää, että katsotaan koko vuotta, miten vuoden mittaan huilitaukoja on mahdollista pitää. Jaksamisen kannalta on tärkeää, että vaikka pidennettyihin viikonloppuihin olisi mahdollisuus, silloin kun itsestä tuntuu, että nyt olen loman tarpeessa, kertoo Kivelä ja muistuttaa, että lomalla pitäisi myös malttaa sulkea kännykkä ja tietokone.

-Ne on tavallaan uudenlaisia työelämätaitoja, että malttaisi välillä luopua kännykästä ja tietokoneesta. Usein olemme tapojemme orjia ja vähän turhaankin viestimissä kiinni.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Heli Kaski