Hyppää sisältöön

Kone-suvun tytär siepattiin - samalla selvisi Turun rahalöytö

Poliisi on selvittänyt Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajan tyttären sieppauksen. Helsinkiläisnainen oli siepattuna yli kaksi viikkoa, ja hänet löydettiin metsästä Varsinais-Suomesta Ruskon Vahdolta lauantain vastaisena yönä. Nainen vapautettiin suuria lunnaita vastaan.

Kuva: YLE

Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan tapaus on laatuaan ensimmäinen Suomessa.

Nelosen uutisten tietojen mukaan lunnassumma oli kymmenen miljoonaa euroa. Sieppaaja pudotti pakomatkallaan osan lunnasrahoista. Salaperäinen setelikasa löytyi perjantaina Turusta Louhen parkkihallista.

Koneen Säätiön hallituksen puheenjohtajan Hanna Nurmisen 26-vuotias tytär ilmoitettiin kadonneeksi lauantaina 30.5. Hän oli kadonnut kotoaan Töölöstä keskiviikkona 27.5. Hanna Nurminen kuuluu Herlinien sukuun ja on Suomen rikkaimpia naisia.

Sieppauksen selvittämiseen osallistui poliisin, puolustusvoimien, rajavartioston ja tullin henkilöstöä. Siepattu löytyi poliisin mukaan olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Tapaus on nyt esitutkintavaiheessa ja keski-ikäinen, suomalaissyntyinen turkulaismies epäiltynä panttivangin ottamisesta. Epäilty ei ole poliisin tuttu. Tolvanen ei halua kommentoida sitä, tunsiko nainen sieppaajansa.

Perhe tiedotti asianajajansa välityksellä, että haluaa toipumisrauhaa eikä tahdo kertoa tapauksen yksityiskohtia. Tiedotteessaan perhe kuvailee viime viikkoja hyvin raskaiksi. Poliisia perhe kiittää ammattitaidosta, joka pelasti tyttären.