1. yle.fi
  2. Uutiset

Pistooliammunta voi olla kuoleva harrastus

Käsiaseammunnan harrastaminen voi romahtaa, mikäli eduskunta säätää tiukan ampuma-aselain. Ampumaseuroilla ei ole mahdollisuuksia pitkien käsiasekoulutusten järjestämiseen, joita lakiin on esitetty.

käsiaseet
Käsiaseita roikkuu myyntitaululla.
YLE

Suomussalmen urheiluampujien puheenjohtaja Matti Tapion mielestä koulutusten vaikeutumisen takia uusia pistooliharrastajia ei tulisi käytännössä juuri lainkaan.

- Koulutus esimerkiksi 15 euron tuntipalkalla ja varustekuluilla kahdeksi vuodeksi maksaa 2500-3000 euroa. Jos koulutettavat joutuisivat itse maksamaan sen, tuskin kiinnostuneita löytyisi lainkaan. En myöskään usko, että kukaan ampuja alkaa palkattomaksi kouluttajaksi tai valmentajaksi, Tapio sanoo.

Tapion mielestä on kuitenkin hyvä, että käsiaseluvat tiukentuvat ja ammunta rajataan pelkästään ampumaradoille, koska aseiden omistaminen muussa kuin ampumarata- tai metsästyskäytössä on tarpeetonta ja usein vaarallista.

Ampuma-aselaki tulee valtioneuvoston käsittelyyn juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Tiukennuksia tulisi tehdä paitsi käsiasiden niin myös pitkien aseiden lupaehtoihin, koska esimerkiksi haulikko on väärin käytettynä vaarallisempi kuin käsiase.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi