Hyppää sisältöön

Esimies järkyttyi kidnappaustiedosta

Kidnappauksesta epäillyn Juha Turusen työpaikalla Turun yliopistolla on tänään vallinnut epätietoinen tunnelma. Turusen lähimmän esimiehen, kiinteistöpäällikkö Jarkko Koskisen, kidnappaustieto yllätti täysin.

Turun yliopiston kiinteistöpäällikkö Jarkko Koskinen. Kuva: YLE / Simo Kymäläinen

- Kyllä se täysi järkytys oli ja tuli koko yhteisölle täytenä yllätyksenä.

Poliisi on kuulustellut myös muita yliopiston virkamiehiä lisätietojen saamiseksi, mutta ne ovat tutkinnallisia asioita, joista me emme voi puhua, Koskinen selvittää.

Juha Turunen oli vakituisessa virassa Turun yliopiston tila- ja teknisten palvelujen yksikössä. Hän oli suunnittelijana ja toimenkuvaan kuuluivat mm. hankintatoimi, reklamaatioiden hoito ja vähäisissä määrin myös taloussuunnittelu.

Turusella on huhtikuun ja toukokuun aikana ollut muutamia henkilökohtaisiin syihin perustuvia virkavapaita ja myös muutamia sairauspoissaoloja. Viime viikon tiistaista lähtien hän on ollut palkattomalla virkavapaalla.

- Turunen on ollut muuten normaalisti töissä ja tehnyt työnsä kuten ennekin. Hieman enemmän on tosin ollut sairauspoissaoloja. Mistään ei kuitenkaan voinut päätellä, että hän suunnittelisi tai tekisi mitään tällaista, Koskinen pohtii.

- Tämä on täysi mysteeri. En edes näin jälkikätten voi tietää, miksi näin on tapahtunut. En tiedä mitään yksittäistä asiaa, joka voisi tämän perustella.

Turunen haki keväällä yliopiston palvelujohtajan vakanssia. Häntä ei kuitenkaan valittu.

- Hänellä oli kunnianhimoiset pyrkimykset. Hän piti näitä nykyisiä tehtäviään jopa hieman liian vaatimattomina itselleen, Koskinen kertoo.