Kuopion kävelyreitit koottiin esitteeksi

Kuopiolaisia ja kaupungissa matkailevia kannustetaan tutustumaan kaupungin tarjontaan kävellen. Uusimmat kävelyreitit on nyt koottu esitteeksi Terve Kuopio -ohjelman puitteissa.

Kuopio
Kuopion kävelykartta
YLE / Mika Hirvonen

Reittejä on kolme: helppokulkuinen 3 kilometrin Valkeisenlammen reitti, 8 kilometrin keskustan kulttuurireitti sekä 15 kilometrin mittainen himoliikkujan Saaristokatureitti.

Terve Kuopio -ohjelman tiedottaja Annamaija Hakama kertoo, että pyrkimyksenä on lisätä ihmisten onnellisuutta.

- Meidän ihmistenhän pitäisi olla mahdottoman onnellisia. Moni nauttii siitä, että pääsee hölkkäämään 15 kilometriä, toiset nauttivat siitä, että pääsevät teatteriin tai museoon. Jotkut nauttivat siitä, että voivat käydä keväisin kuuntelemassa sammakoiden kurnutusta Väinölänniemen rannalla, Hakama maalailee.

Myös kaupunkilaisille vieraampia paikkoja

Reittien varsilla esiteltäviksi kohteiksi on valittu osaksi yllättäviä ja kaupunkilaisillekin vieraampia paikkoja.

- Ajateltiin niin, että paitsi matkailijat ovat tietysti kiinnostuneita meidän kaupungista, niin kuopiolaiset itsekin saisivat jotain uutta irti näistä reiteistä. Varmaankaan moni ei ole esimerkiksi käynyt Pölhön uudella leiripaikalla. Siellä on hieno grillikatos, jossa voi käydä savustamassa muikkuja jos siltä tuntuu, tai paistamassa makkaraa, Hakama kertoo.

Ainakin paikallisilta uudet kävelyreitit näyttäisivät saavan hyvän vastaanoton. Kuopiolaiset Ulla Savolainen ja Marjo Happonen olivat kävelyllä Valkeisenlammella.

- Keskustan kulttuurilenkki kuulostaa houkuttelevalta, ja onhan tämä Valkeisenlampikin ihan hyvä, Savolainen pohtii.

- Kaikki kolme reittiä kuulostavat kiinnostavilta, mutta Saaristokatu on tällä hetkellä mielenkiintoisin reitti. Se on minulle vielä aika tuntematon, koska olen liikkunut sielläpäin todella vähän, Happonen kertoo.

Lähteet: YLE Savo / Markku Malinen