Marimekon taiteellinen johtaja vaihtuu

Marimekon vaatetuslinjan taiteellinen johtaja Samu-Jussi Koski on pyytänyt eroa yhtiön palveluksesta elokuun alusta alkaen. Uudeksi taiteelliseksi johtajaksi tulee taiteen maisteri Virva Launo, joka vastaa elokuusta lähtien Marimekon designista sekä vaatteiden että laukkujen ja asusteiden osalta.

Kuva: YLE

Samu-Jussi Koski eroaa Marimekosta, koska hän yhtiön tiedotteen mukaan haluaa vapaammin keskittyä luovaan työhönsä muotoilijana. Marimekko toivoo Kosken jatkavan Marimekon suunnittelijana myös tulevaisuudessa.

Koski on työskennellyt Marimekon vaatesuunnittelijana vuodesta 2004 lähtien. Viime vuonna toimitusjohtaja Mika Ihamuotila teki Koskesta Marimekon vaatetuslinjan taiteellisen johtajan.

Virva Launo on suunnitellut Marimekolle laukkuja ja asusteita vuodesta 2008. Launo on sitä ennen tehnyt töitä New Yorkissa monille tunnetuille merkeille, kuten Tommy Hilfigerille. Myös Louis Vuitton on ollut Launon toimeksiantaja.

Marimekon johdossa ja omistuksessa on tapahtunut lähimenneisyydessä monia isoja muutoksia. Pitkäaikainen toimitusjohtaja ja yhtiön omistaja Kirsti Paakkanen myi kymmenen prosenttia Marimekosta Mika Ihamuotilalle syksyllä 2007. Ihamuotila aloitti Marimekon toimitusjohtajana helmikuussa 2008. Tämän vuoden alkupuolella Paakkanen myi loput omistuksensa yhtiöstä institutionaalisille sijoittajille.

Ihamuotila on tällä hetkellä Marimekon suurin omistaja 13 prosentin osuudellaan.