1. yle.fi
  2. Uutiset

Juhannusfestivaalit myyneet ennakkoon viime vuotta vilkkaammin

Juhannusfestivaalit ovat myyneet ennakkoon viime vuotista paremmin. Esimerkiksi Jämsän Himos Festival ja Kalajoen Juhannus ovat kiinnostaneet ihmisiä enemmän kuin vuosi sitten.

viihde
Yleisömeri rockfestivaaleilla.
Mika Kanerva / YLE

Tuhannet suomalaiset suuntavat torstaina käynnistyville juhannusfestivaaleille. Tänä vuonna juhannuksen viettäminen festareilla näyttää kiinnostavan yhä useampaa suomalaista. Juhannusfestivaalien kävijämääriä on kuitenkin vaikeaa arvioida etukäteen, sillä moni tekee lähtöpäätöksen vasta samana päivänä.

Jämsän Himos Festivalin lipunmyynti on sujunut ennakkoon viime vuotta vilkkaammin. Tavoitteena on saada paikalle kolmen päivän aikana 35 000 kävijää viime vuoden tapaan.

- Olemme ennakkomyynnissä jopa hieman edellä viime vuotta, mutta porttimyynti näyttää sitten totuuden. Viime vuonna perjantai ja lauantai olivat loppuunmyytyjä, kertoo promoottori Timo Isomäki.

Yhdennentoista kerran järjestettävässä tapahtumassa esiintyy totuttuun tapaan lähes pelkästään suomalaisia artisteja. Tyylilajeja löytyy myös laidasta laitaan perinteisestä rockista räppiin.

- Me teemme ohjelmistoa laajalle yleisöpohjalle eli pyritään saamaan vähän kaikille kaikkea, Isomäki sanoo.

Myös Kalajoen Juhannukseen on myyty lippuja ennakkoon viime vuotista paremmin. Festivaalijohtaja Juha Laitala odottaa tapahtumaan kolmen päivän aikana 40 000 kävijää eli noin 13 000 ihmistä per päivä.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Porissa järjestetty RMJ-festivaali kärsi yleisökadosta. Paikalle ei houkutellut edes esiintymään hankittu amerikkalainen räppäri Jay-Z. Tänä vuonna RMJ Party Camp luottaa täysin kotimaiseen ohjelmistoon. Järjestäjät eivät ole halunneet kertoa yleisöodotuksista etukäteen, mutta Porissa on ollut jo torstaina selkeästi viime vuotista vilkkaampaa.

Nummijärvellä järjestetään puolestaan raskaaseen rockiin keskittyvä Nummirock. Tapahtuman järjestävä Nummijärven maatalousyhdistys toivoo saavansa paikalle 20 000 kävijää.

- Toivotaan, että saadaan se raja rikki, mutta katsotaan kuinka tämä lama vaikuttaa. Tässä vaiheessa vaikuttaa hyvältä, sillä lippuja on myyty samaa tahtia kuin viime vuonna, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Viertola.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi