Siilille ei saa antaa maitoa

Siili on herttainen mutta myös hyödyllinen eläin, sillä se tekee selvää rottien pesistä. Maidon sijaan siilille kannattaa tarjota vettä.

Kotimaa
Annukka Hirvijärvi laittaa siilille ruokaa suojaisaan paikkaan
YLE Pohjanmaa

Pienet pihamaalla lyllertävät siilit saavat ihmisten hoivavietin heräämään.

Seinäjoen keskustassa asuva Annukka Hirvijärvi on monivuotinen siilien ystävä. Hänen pihapiirissään siilivieraat ovat tuttu näky. Piikkipallot käyvät tyhjäämässä Annukan tarjoamat herkut hyvällä halulla.

Annukka Hirvijärvi kertoo, että kun hän lauleskelee pihamaallaan, että siili menee lypsylle, niin puskista alkaa kuulua tuhinaa ja puhinaa. Varsinkin jos kattaus tuntuu olevan hieman myöhässä, ne lyllertävät pikapikaa katsomaan, mitä Annukka tuo tarjolle.

Annukka Hirvijärvi muistuttaa, ettei siileille saisi antaa maitoa, vaan vettä. Hän tietää, että siileille maistuu hyvin kissanruoka ja pähkinät. Myös banaani on niiden suurta herkkua.

Pihapiirin siilit tuntuvat Annukka Hirvijärvestä jo melkein lemmikeiltä. Hän vinkkaa, että perheet, jotka eivät esimerkiksi allergiasyistä voi lemmikkejä ottaa, voisivat hoivata siilejä kesäisin.

Lemmikeiksi ei siileistä kuitenkaan ole, sillä ne kuuluvat luontoon, Annukka Hirvijärvi painottaa. Hän sanoo, että jos haluaa seurailla siilien touhuja pihamaalla, riittää, että laittaa vettä lautaselle tarjolle.