Mennen talven lumet otetaan uusiokäyttöön Jakokoskella

Jakokosken Kesähiihdot sivakoidaan lauantaina 27.6. Puolen kilometrin luomulumiladulla riittää vilskettä, hiihtäjiä lähtee osuudelleen useammassa eri sarjassa. Perheen pienimmät voivat kurvailla liukurilla omassa lumirännissään pellon reunalla, ja helteisten lumileikkien jälkeen voi vaikka pyörähtää telttasaunan löylyissä.

hiihtolajit
Purukasan alla piileksii 1300 kuutiota lunta kesähiihtokisoihin.
Pentti Seutu ja Pertti Korhonen odottavat lumipallot kädessä tulevaa launtaita.YLE / Siru Päivinen

Jakokosken kyläyhdistys ja urheiluseura Jakokosken Vesa ovat yhdistäneet voimansa; vankalla talkoohengellä järjestetään ikimuistoinen kesätapahtuma menneen talven lunten päälle. Lauantaina klo 14 starttaavat ensimmäiset hiihtäjät ladulle, jonka lumia on piiloteltu purukasan sisällä pääsiäisestä lähtien.

- Kyllä tässä liikutaan aikalailla viisauden ja siunatun hulluuden rajapinnassa. Ensin ajatuksena oli jatkaa hiihtokautta syksyllä säiden kylmettyä tulevan talven lumia odotellessa. Sitten joku heitti herjan, että samahan se olisi avata hiihtokausi jo keskikesällä, naureksii yksi kesähiihtojen isähahmoista, Pertti Korhonen.

- Mehän siitä innostuimme! Viime kesän testailu osoitti, että homma onnistuu aivan hyvin. Nyt meillä on jo tiedossa lumen sulamistahti kesän helteillä, ja lunta on varattu niin että lasten liukurimäkeenkin riittää, Korhonen kertoo.

Itse kisa käydään perinteisellä hiihtotyylillä. Ladulla alkajaisiksi sivakoi Juha Mieto Vaikuttajasarjassa, jossa hän haastaa muut kyseisen sarjan hiihtäjät. Mieto myös juontaa päivän tapahtumia. Matkat vaihtelevat sarjasta riippuen 2 - 6 kilometriin.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala