1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. partio

Evon leirikeskus rakenteille

Vuoden kuluttua ensimmäinen suurleiri kokoaa yhteen jopa 15 000 lasta ja nuorta.

Pääministeri Matti Vanhanen aloitti leirikeskuksen rakennustyöt. Kuva: YLE / Arttu Horttanainen

Pääministeri Matti Vanhanen on tänään käynnistänyt Evon leirikeskuksen rakennustyömaan. Leirialue rakennetaan Evon Pitkäniemen kankaalle, ja se on kooltaan noin sata hehtaaria.

Leirikeskusta tulevat käyttämään ensi sijaisesti partiolaiset, mutta keskukselle odotetaan myös muuta käyttöä. Rakennustöistä vastaa Metsähallitus, ja rakentamiseen kuluu vuosi.

Ensi kesän ensimmäinen leiri kokoaa yhteen jopa 15 000 partiolaista. Pysyvän leirialueen saaminen on iso asia partiolaisille, sanoo Suomen partiolaisten toiminnanjohtaja Liisa Sahi.

- Se mahdollistaa meille helpommin ja kestävämmin isojen leirien pitämisen säännöllisesti tai tiettyjen väliaikojen kuluessa samalla alueella. Pysyvä leirialue helpottaa järjestelyjä, kun saadaan infrastruktuuria ja fasiliteetteja valmiiksi, niin voidaan keskittyä ohjelmaan ja sen tarjoamiseen lapsille ja nuorille, kertoo Liisa Sahi.

Keskuksen rakennelmat valmistuvat ensi vuoden heinäkuuhun mennessä, jolloin alueella järjestetään Suomen Partiolaisten suurleiri. Leiri kokoaa yhteen parin viikon ajaksi 10 -15 000 partiolaista.