1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Finnairin kahta työntekijää epäillään maastavientirikoksesta

Tulli epäilee kahden Finnairin työntekijän syyllistyneen maastavientirikokseen, kertoo Helsingin Sanomat. Jutussa on kyse Venäjälle matkalla olleista puolustustarvikkeista, joille ei ollut kauttakuljetuslupaa.

Kotimaan uutiset
YLE

Tulli takavarikoi toukokuussa 2008 Helsinki-Vantaan lentoasemalla Intian ilmavoimien puolustustarvikelähetyksen, joka oli matkalla Venäjälle. Lähetyksessä oli 1 700 kiloa lentokoneen osia. Tulli pysäytti lähetyksen, koska sillä ei ollut puolustustarvikkeilta vaadittavaa kauttakuljetuslupaa.

Tämän vuoksi tulli epäilee Finnair Cargon toimitusjohtajaa ja rahtiterminaalitoiminnoista huolehtivan Finnair Cargo Terminal Operationsin vuoropäällikköä maastavientirikoksesta. Enimmäistuomio rikoksesta on neljä vuotta vankeutta.

Tullin mukaan puolustustarvikkeita kuljettavan rahtiyhtiön on huolehdittava siitä, että kaikki tarvittavat luvat ovat kunnossa ennen kuin lähetys otetaan kuljetettavaksi.

Jutun esitutkinta valmistunee lähikuukausina. Tulli tutkii myös useita muita epäiltyjä puolustustarvikkeiden luvattomia kauttakuljetuksia.

Lähteet: YLE Uutiset