14-vuotias mediamoguli Kokkolasta

Kokkolalainen Kalle Ulff on vasta 14-vuotias, mutta pyörittää mediatehdastaan kuin vanha konkari, sujahtaen välillä mustaan pukuunsa bisnesmiehen elkein.

kulttuuri
Kia-Frega Prepula / YLE

Ruotsinkielinen aikakauslehti, elokuvatuotantoa, logo -ja webbisivusuunnittelua, ja ehkäpä ensi vuonna alueelliset TV -ja radiouutiset Ruotsissa. Ei ole ehkä helppoa uskoa, mutta totta se on. Kaiken tämän takana on vasta 14-vuotias kokkolalainen bisnesmies Kalle Ulff, jolta löytyy useita eri yrityksiä, laaja-alaista osaamista, sekä valtava määrä tahdonvoimaa.

Yrityksissä on toki muitakin osakkaita, kaikki 14-vuotiaita. Ensimmäisen oman lehtensä Kalle kylläkin käynnisti ihan yksin.

Ruotsin suunnitelmat saattavat toteutua Ungmedia Sverige -yhdistyksen kautta. Kielimiehenä Kalle Ulff hallitsee äidinkielensä ruotsin lisäksi suomen ja englannin.

Kesätyö omasta takaa

Tällä hetkellä suurin hanke on Diem -lehti, jonka edeltäjä oli Kvällspressen. Lehden levikki on 40, loppuvuoteen tavoitellaan yli 50 prosentin levikin kasvua. Lehdestä löytyy mainoksiakin kuten mistä tahansa kaupallisesta julkaisusta. Suurin osa jutuista on Kalle Ulffin itsensä kirjoittamia.

Nuoren yrittäjän mielestä hankalinta on nuoruuden tuoma uskottavuuden puute. Yleensä ihmiset kuitenkin ottavat hänet hyvin vastaan.

Meneillään oleva kesäloma kuluu töissä omassa yrityksessä.

- Viideltä mä yritän aina lähteä kotiin, mutta joskus tulen kyllä takaisinkin, toteaa Kalle Ulff.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa