1. yle.fi
  2. Uutiset

Pituudessa ja seipäässä odotellaan Turun illassa huipputuloksia

Paavo Nurmen yleisurheilukisat tuovat lajiensa parhaimmiston Turkuun. Pituudessa Tommi Evilä tavoittelee kahdeksaa metriä, Frantz Gruger kurkottaa Berliinin kisojen A-rajaa ja seipäässä Eemeli Salomäki valmistautuu läpimurtoon kotiyleisön edessä.

Eemeli Salomäki
Eemeli Salomäki.
Eemeli Salomäki kiihdyttää vauhtiin.YLE / Kirsi Brück

Yksi odotetuimmista ja kansainvälisisesti kovatasoisimmista lajeista on miesten pituushyppy, johon osallistuu Pekingin olympialaisten hopeamitalisti, eteläarfikkalainen Godrey Mokoena. Hän haastaa Suomen kärkinelikon, johon kuuluu myös kotimaisen kilpailukautensa avaava Tommi Evilä.

Someron Esaa edustava turkulainen Eemeli Salomäki teki seipäässä kauden kotimaisen kärkituloksen juhannuksen alla. Tulos 555 on samalla Berliinin MM-kisojen B-raja. Turussa Salomäki ei ole ennen onnistunut. Syynä on todennäköisesti seipään kuoppa, jonka takareuna on tavallista jyrkempi. Ongelmaan on etsitty valmentaja Petri Salomäen kanssa ratkaisua ja sen toimivuus nähdään keskiviikkoillan kisassa.

Frantz Gruger on tuttu vieras Paavo Nurmi -stadionilla. Turun stadionista pitävä Gruger tavoittelee Berliinin kisojen A-rajaa. B-raja on jo suoritettu.

Turkulaisista Paavo Nurmen stadionilla jännitetään myös aitajuoksija Juha Sonckin aikaa 110 metrin aidoissa, sillä kevään testitulokset antavat odottaa jopa uutta ennätystä. Myös naisten lajeista odotetaan hyviä tuloksia.

Myös muissa lajeissa nähdään kotimaan parhaimmistoa. Kisojen pääsihteeri Jari Salonen odottaa paikalle jopa 4 000 - 5 000:ta katsojaa. Viime vuonna katsojia oli hieman vajaat 3 000.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi