Mikä-Mikä-Maa löytyy Aulangolta

Ikuisesti nuori, osaa lentää, joskus itsekäs, usein kujeileva, kuuntelee salaa iltasatuja ikkunan takana. Kas, Peter Panhan se siinä!

Emppu Jurvanen (Peter Pan) ja Ira Hänninen (Wendy) varjonompelupuuhissa Kuva: YLE / Nina Keski-Korpela

Skotlantilainen kirjailija Sir James Matthew Barrie loi pojan, joka ei halua kasvaa aikuiseksi - ja tarina on (kapteeni)koukuttanut lapsia ja aikuisia vuodesta 1904 lähtien. Peter Pan houkuttelee Wendyn ja tämän veljet Johnin ja Michaelin mukaansa Mikä-Mikä-Maahan, jossa he sitten Kadonneiden Poikien ja Helinä-keijun kanssa kokevat monia seikkailuja.

Peter Panin tarina kerrotaan tänä kesänä Hämeenlinnassa Aulangon Graniittilinnassa. Asialla on lasten ja nuorten Miniteatteri ja joukko 5-15 vuotiaita lapsia ja nuoria.

Ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Marja Myllyniemi. Hänen mielestään teoksen teemat ovat nyky-yhteiskunnassa erittäin ajankohtaisia.

– Esitys kertoo muun muassa siitä, miten tärkeä äiti on lapsille. Nykyään on paljon kadonneita lapsia, joilla ei ole kotia, ei isää eikä äitiä, hän sanoo.

Nuoret näyttelijät on maskeerattu merirosvoiksi, kadonneiksi lapsiksi, intiaaneiksi ja keijuiksi, he taistelevat, tanssivat ja laulavat Graniittilinnaan rakennetuissa lavasteissa - mutta lentäminen vaatii mielikuvitusta ja savua, ei vaijereita.

- Lentäminen on aika yskityttävää puuhaa kun savu haisee pahalta, kertoo nimiosan esittäjä, 15-vuotias Emppu Jurvanen. Muuten rooli tuntuu hänestä hauskalta, kun saa pomppia ja heilua ja olla aika vallaton.

Wendy alias Ira Hänninen puolestaan kertoo, että vaikeinta on innostua asioista, joista ei normaalisti ole innostunut, kuten keijuista. Kapteeni Koukun roolissa on kaksoismiehitys kesän rippikoulujen takia, Koukkuina nähdään Samu Tolvanen ja Joona Pellikainen.

Esityksessä kuullaan myös Solvikin päiväkodin 2-3-vuotiaita Myttyset-ryhmästä - heidän nauruaan on äänitetty lentokohtauksien taustalle.

Miniteatteri: Peter Pan. 24.6-2.8. Aulangon Graniittilinna, tiistai, keskiviikko ja torstai klo 18, sunnuntai klo 14, viimeiset esitykset 2. elokuuta klo 14 ja 16.