Maakunnassa vähän tietöitä

Tietyöt haittaavat varsin vähän liikennettä Kymenlaaksossa tänä kesänä. Tarpeita tiepiirin mielestä riittää, mutta rahaa ei ole.

Tiepiirit
YLE / Juha Silander

Tietyöt haittaavat varsin vähän liikennettä Kymenlaaksossa tänä kesänä. Suurin yksittäinen hanke on maantien 318 perusparantaminen Valkealan kirkonkylästä Selänpään suuntaan. Noin kolmen miljoonan euron perusparannus valmistuu syksyllä ja useat työnaikaiset sorapintaosuudet vaativat hiljaisia ajonopeuksia. Muut vähäisempää haittaa aiheuttavat työt ovat kiertoliittymien rakentamista ja päällystämistä.

Kaakkois-Suomen tiepiirissä olisi Kymenlaakson tieverkon parantamisessa paljonkin toiveita, mutta rahoituspäätöksiä ei ole saatu. Suunnittelupäällikkö Yrjö Pilli-Sihvolan mukaan kärjessä ovat mm. valtatien 15 perusparantaminen Kotka-Kouvola välillä, lisää ohituskaistatietä valtatie 12 välille Tillola-Keltti ja valtatien 26 ohituskaistat.

-Valtatie 15 perusparantaminen voisi edetä joko eritasoliittymiä rakentamalla tai peruskorjaamalla koko tie. Kaikki on kuitenkin kiinni rahasta ja lopulliset suunnitelmat eri kohteisiin tehdään vasta, kun rahoituspäätökset on vahvistettu, kertoo suunnittelupäällikköä Yrjö Pilli-Sihvola.

Lähteet: YLE Kymenlaakso