Alppivalmennuskeskus tulossa Rovaniemelle

Rovaniemelle suunnitellaan alppihiihdon valmennuskeskusta. Valmennuskeskus olisi tarkoitettu pääasiassa alppilukioista valmistuneille nuorille urheilijoille, jotka eivät ole vielä maajoukkueessa.

alppihiihto
Tanja Poutiainen ja lapset Rovaniemen Urheiluopistolla
Tanja Poutiainen tulevien alppiurheilijoiden seurassa.YLE / Jorma Korhonen

Alppi- ja freestylehiihdon uuden yhdistyksen, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen sanoo, että nuoret voisivat yhdistää Rovaniemellä opiskelun ja valmennuksen.

Leskinen kuitenkin lisää, että myös kokeneemmat urheilijat voisivat tulla keskukseen.

- Esimerkiksi Jessica Honkonen on jo maajoukkueessa ja opiskelee Rovaniemellä. Lisäksi on muutama urheilija, jotka ovat tyrkyllä maajoukkueeseen. Ja miksei myös Tanja Poutiainen voisi jatkaa opiskelujaan tässä ympäristössä valmennuskeskuksen jäsenenä.

Suomessa alppihiihdon valmennuskeskusta ei vielä ole, mutta Ruotsissa sellainen on Östersundissa.

Rovaniemellä sopivat olosuhteet

Leskisen mukaan Lapin Urheiluopisto on tarjoutunut valmennuskeskuksen paikaksi, mutta sijoituspaikkaa ei ole vielä päätetty.

Leskinen sanoo, että Rovaniemi sopii hyvin alppihiihdon valmennuspaikkakunnaksi.

- Rovaniemen olosuhteet Lapin porteilla ovat sopivat, sillä suuret laskettelukeskukset ovat lähellä. Rovaniemellähän suunnitellaan myös alppihiihtohallia. Jos hanke etenee, etenkin siinä tapauksessa Rovaniemi olisi hyvä paikka valmennuskeskukselle.

- Tällä hetkellä yritämme löytää rahoitusmallia muun muassa valmentajien palkkaamiseen. Asia on siis kesken, mutta tietyllä tavalla vireillä.

Leskisen mukaan alppihiihdon valmennuskeskus voisi aloittaa Rovaniemellä aikaisintaan ensi talvena, mutta todennäköisesti aloitus siirtyy myöhemmäksi.

Lähteet: YLE Lappi / Perttu Ruokangas