Annalan rakennustyöt käyntiin

Tampereella aletaan uudistaa Annalan kaupunginosaa. Alueella peruskorjataan kaikkiaan yli 300 asuntoa ja uusia asuntoja tehdään yli 50.

peruskorjaus

Ensimmäisen vaiheen rakennustöistä vastaavat VTS-kodit ja Skanska Talonrakennus. Työt käynnistyvät jo tämän kuun aikana.

Skanska aloittaa kesäkuussa projektin ensimmäisen kiinteistön rakentamisen. Nelikerroksiseen asuinkerrostaloon tehdään täydellinen peruskorjaus, jonka yhteydessä taloa korotetaan yhdellä asuinkerroksella. Skanska rakentaa tontille myös kolme uutta kaksikerroksista rivitaloa.

Kohteeseen tehdään noin 28 uutta asuntoa aiemman 30 asunnon lisäksi. Rivitaloihin tulee 3-6 hengen saunallisia perheasuntoja ja kerrostaloon pääasiassa pienasuntoja, joista osa on saunallisia. Piha-alueet uudistetaan, ja tontille rakennetaan pihavarastoja, autokatos ja meluaitaa. Näiden töiden on määrä valmistua ensi keväänä.

Tämän jälkeen toteutetaan kahden 4-kerroksisen asuinkerrostalon peruskorjaus sekä yhden uuden 5-kerroksisen kulmarakennuksen rakentaminen talojen kulmaukseen. Kokonaisuudessaan projektin ensimmäinen vaihe valmistuu keväällä 2012.

Uudistuvan Annalan perusparannus ja täydennysrakentaminen on vaiheistettu kahteen osioon. Kaikkiaan projektissa peruskorjataan 13 kerrostaloa.

Täydennysrakentaminen sisältää maantasokerroksien rakentamista osin asunnoiksi, lisäasuinkerroksia vesikatoille, uusia asuntoja talojen kulmiin ja hissit kiinteistöihin.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 35 miljoonaa euroa, ja projekti toteutetaan vuosina 2009-2016. Ensimmäinen vaihe on noin 14 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Tampere