1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmakiväärit (ampuma-aseet)

Mies ampui puolisoaan ilmakiväärillä sormeen

Mies ampui avovaimoaan ilmakiväärillä, kun pariskunta selvitteli sunnuntaina välejään Lahden Ahtialassa. Poliisin pitävät kiireisenä myös omakotitalon ikkunoita tuhonnut naiskaksikko ja elämäänsä jännitystä kenkävarkaudella hakenut pariskunta.

Ahtialan kaupunginosassa mies ja nainen olivat nauttineet alkoholia omakotitalonsa pihalla, kunnes mies hermostui naiseen ja löi tätä kasvoihin. Lopuksi mies retuutti avovaimonsa talon pihamaalta kadulle.

Kun nainen palasi pihalle, mies ampui häntä ilmakiväärillä sormeen. Nainen vietiin sairaalaan panoksen poistoon.

Poliisi otti vahvasti päihtyneen vuonna 1964 syntyneen miehen kiinni epäiltynä pahoinpitelystä.

Vandaaleja liikkeellä

Sunnuntaipäivä oli poliisille kiireinen. Okeroisten kaupunginosassa kaksi naista rikkoi pesäpallomailalla tai vastaavalla omakotitalosta useita ikkunoita. Poliisin saapuessa paikalle naiset olivat jo rikospaikalta livenneet.

Viikonlopun päätteeksi tehtiin myös myymälävarkauksia. Keskustan tavaratalosta alle 30-vuotias pariskunta anasti itselleen uudet jalkineet. Omat vanhat kenkänsä pari jätti "myyntiin" uusien tilalle. Pariskunta poistui myymälästä kassa kautta, mutta jätti maksamatta.

Kenkärosvot napattiin kiinni heti kassojen jälkeen. Kummallakaan ei ollut aiempia merkintöjä poliisin rekisterissä. Pariskunta kertoi poliisille vieneensä kengät saadakseen tylsään elämäänsä jännitystä.