Lähde pakettilomalle Saarijärven seudulle

Jos haluat ruokkia lomallasi käärmeitä, kiertää katselemassa maalaismaisemia museoauton ikkunasta tai vaikkapa laskea koskea, mutta et itse viitsi alkaa järjestämään lomaa, suuntaa matkasi kohti Saarijärven seutua. Siellä on nimittäin kehitetty lomalaisille valmiita ohjelmapaketteja viikon jokaiselle päivälle.

automuseot
YLE / Jarkko Riikonen

Saarijärven seudulla tehostetaan matkailupalveluita. Alueen yritykset ja Saarijärven Seudun Matkailu ovat yhdessä kehittäneet keskikesän ajaksi valmiita ohjelmapaketteja lomalaisille. Tarjolla on toimintaa koskenlaskusta käärmeiden ruokintaan. Maalaismaisemiin voi tutustua maastopyöräretkellä tai vaikka museoauton kyydissä. Kokeilu alkaa ensi viikon maanantaina jatkuen elokuun alkuun asti.

Loma valmispakettina

Moni haluaa löhölomallaankin menoa ja meininkiä. Saarijärvellä herättiin kuluttajien kasvaviin vaatimuksiin. Yrittäjät ja matkailuväki löivät viisaat päänsä yhteen ja tuloksena syntyi valmis ohjelmapaketti jokaiselle viikonpäivälle.

- Matkailussahan ollaan menossa siihen suuntaan, että ihmiset haluavat yhä enemmän näitä valmiita paketteja. Enää ei riitä, että on sitä tarjontaa itse soitella ja valita, vaan lomalaiset haluavat valmiin paketin, joka on nopea, kätevä ja helppo, kertoo matkailuneuvoja Karita Niskanen Saarijärven Seudun Matkailusta.

Maalaismaisemiin museoautolla

Esimerkiksi maalaismaisemaa voi nyt ihailla museoauton kyydistä. Museoautojen ajamisessa on omat niksinsä.

- Niille pittää antaa ryyppyä ja pumpata bensaa ennen kuin niillä lähdetään. Sitä ei lähdetä niin kuin taksilla., sanoo museoautojen entisöijä ja kuljettaja Raimo Oikari.

- Se museoauton kyyti on aivan erikoinen. Tässä nyt halutaan asiakkaillekin sitä tarjota, koska harvoin pääsee museoauton kyytiin., sanoo Jakolan tilan matkailuyrittäjä Mirja Oikari.