Rullaluistelijat matkalla Turkuun

Rullaluisteluharrastajien vuotuinen matkaluistelutapahtuma on edennyt Varsinais-Suomeen. Helsingistä lähtenyt 12 hengen luistelijajoukko saapui eilisiltana Saloon, ja jatkaa sieltä aamuyhdeksän aikoihin kohti Turkua.

Helsingistä lähtenyt 12 hengen luistelijajoukko saapui eilisiltana Saloon, ja jatkaa sieltä kohti Turkua. Kuva: Mari Lehtonen

Ryhmässä luistelee myös kaksi hollantilaista. Rullaluisteluseura Katukiitäjien järjestämä matkaluistelu järjestetään nyt 18. kerran. Reitti vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna rullaluistelijat matkaavat viikon aikana Helsingistä Turun kautta Säkylään ja Poriin.

Perinne alkoi vuonna 1992 viikonloppuluistelulla Jyväskylästä Helsinkiin. Sittemmin reitti on vaihdellut vuosittain eri puolilla Suomea.

Tapahtumasa ei kilpailla kelloa vastaan, vaan tarkoituksena on nauttia luistelusta ja vaihtuvista maisemista. Mukana on monentasoisia luistelijoita, jotka matkaavat omaa tahtiaa pienissä ryhmässä 15-25 kilometrin luisteluvauhtia.

Mukana kulkee huoltobussi, jossa tämän viikon aikana on varauduttu myös helteisiin. Luistelijoille on tarjolla ruoan, juotavan ja banaanien lisäksi muun muassa maustekurkkuja ja suolakeksejä nestehukan välttämiseksi.

Ensimmäinen ryhmä Salosta lähtee länteen tiistai-aamuna noin kello 9 ja viimeinen noin kello 9.30. Välillä on yksi pidempi pysähdys ja lepotauko. Turkuun luistelijoiden arvioidaan saapuvan iltapäivällä kello 16-17 välillä.