1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vierassatamat

Marina-kortin myynti verkkaista

Veneilijöille tarkoitetun Marina-kortin myynti on sujunut ennakoitua verkkaisemmin. Vierasvenesatamien sähköisiä asiakaskortteja on myyty keväästä lähtien noin 300. Markkinointia ovat hidastaneet muun muassa tekniset ongelmat, jotka nyt on saatu korjattua.

Marina-kortti on veneilijöille tarkoitettu. Kuva: YLE / Simo Kymäläinen

Marina-kortti on veneilijöille tarkoitettu kanta-asiakaskortti, jonka avulla veneilijä voi kirjautua sähköisesti vierasvenesataman asiakasrekisteriin.

Lisäksi hän saa kortilla asiakasetuja ja tietoa vierasvenesatamien palveluista. Järjestelmässä on mukana 16 vierasvenesatamaa Saaristomerellä Hangosta Uuteenkaupunkiin.

Marina-kortteja on tarkoitus myydä tällä veneilykaudella toistatuhatta, mikä noin puolet alkuperäisestä tavoitteesta. Markkinointia satamissa aiotaan jatkaa läpi kesän, kertoo Markus Suomi Turunmaan seutu ry:stä.

Alkukesän kolea sää verotti vierasvenesatamien asiakkaita, mutta lomakauden alettua myös veneilijät ovat nyt vilkkaammin liikkeellä. Sähköinen tietokanta helpottaa muun muassa veneilijän jäljittämistä esimerkiksi hätätilanteista, kun kaikki tiedot löytyvät nopeasti rekisteristä.

Kortin avulla käyttäjä saa myös säännöllisesti sähköpostiinsa uutiskirjeen, jossa kerrotaan satamien tuotteista, tarjouksista ja palveluista. Suomen mukaan veneilijöiltä saatu palaute on ollut myönteistä.

Marina-korttipalveluun liittyneet vierasvenesatamat pyrkivät kanta-asiakasetujen avulla myös markkinoimaan palvelujaan näkyvämmin Saaristomeren veneilijöille.

Taustalla on Saariston satamat ry., joka perustettiin alkuvuonna kehittämään vierasvenesatamien toimintaa ja edunvalvontaa.