Riksa kulkee kun Pauli polkee

Ylieskalainen kesäteatterimies Pauli Mahlamäki toi maahan kontillisen riksoja. Yksi kulkee kesän Ylivieskassa.

Riksha
Marjatta Harju / YLE

Pauli Mahlamäen yhdessä muiden innokkaiden maahantuomat riksat ovat keltaisia väritään, niissä sähköavustin polkijalle ja matkustajalle löytyy kuomukin sadekelejä varten. Riksan onnellinen omistaja laskeskelee, että hankinnalle tuli hintaa noin tonnin verran. Univormuna Paulilla on huomioliivi.

Riksalla on tarkoitus kyyditä kaikkia halukkaita pientä korvausta vastaan.

- Synttärikestit, lastenkutsut, polttaryhmät ja hääpäarit. Kyllä minä ainakin keksisin tälle käyttöä paljon, sanoo Pauli Mahlamäki.

Toimialue on puoli Suomea

Pauli Mahlamäki kertoo, että hän on tarvittaessa valmis polkemaan riksaansa vaikka Rovaniemellä. Toki polkien hän ei aio siirtymätaipaleita tehdä, vaan riksa kulkee paikkakunnalta toiselle auton ja peräkärryn voimin.

Taksan Pauli kertoo rakentuvan, kuten muillakin takseilla. Lähtömaksun lisäksi poljettu aika kerryttää laskua. Taksitolppaa Pauli ei riksalleen aio tehdä, vaan riksan saa paikalle puhelintilauksella. Asiakkaalle riksataksikuljettaja lupaa sosiaalisen kyydin.

- Jos minun jutut kelpaa, niin tässähän on ihan mukava jutustella, toteaa Pauli pienen testilenkin jälkeen hieman hengästyneenä.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Anssi Leppänen, Marjatta Harju