Lappiin pienriistan kausilupia

Metsästäjät voivat hakea ensimmäistä kertaa pienriistan kausilupia Lappiin. Metsähallitus aloittaa haun huomenna, ja haku kestää 5. elokuuta saakka. Kausiluvan saa vain muulle riistalle kuin kanalinnuille. Myös jousimetsästäjät voivat hakea erillistä jousilupaa.

Tavallisesti metsästäjien pitää hakea pienriistan kausilupia toukokuun aikana, mutta Lappiin kausilupia ei ole aiemmin myönnetty. Heikon kanalintutilanteen vuoksi Metsähallitus pyrkii nyt tarjoamaan metsästäjille muita metsästysmahdollisuuksia myös Lapissa. Kausilupa on voimassa 20.elokuuta 2009 - 30.huhtikuuta 2010.

Nyt haussa olevat Lapin kausiluvat koskevat siis muuta pienriistaa kuin kanalintuja. Kausilupia voi hakea sähköisesti.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Metsähallituksen uusilta internet-sivustoilta www.metsa.fi/metsastys (siirryt toiseen palveluun) > pienriista > kausiluvat. Myös eräsuunnittelijat opastavat kausilupahaussa tarvittaessa. Sähköisen hakujärjestelmän suora osoite on www.lupahaku.protacon.fi (siirryt toiseen palveluun)

Kausilupaa voi edelleen hakea myös postitettavalla lomakkeella, jonka saa internetistä tai muun muassa Metsähallituksen toimipaikoista.

Muun Suomen pienriistan kausilupamyynti on päättynyt toukokuussa.