Tunteet palavat Louhosareenalla heinäkuussa

Nilsiän Louhosareenalla nähdään tänä kesänä oopperan sijaan musiikkinäytelmä Tauno Palosta. Torstaina ensi-iltansa saava Tunteen Palo on kerännyt muualla katsojaennätyksiä ja loistavia arvosteluja. Odotukset ovat korkealla myös Nilsiässä.

Kuva: YLE / Minna Kaipainen

Nilsiän Louhosareenalla on reilun viikon verran harjoiteltu tiiviisti Tauno Palon elämästä ja hänen filmiurastaan kertovaa näytelmää Tunteen Palo.

Aiemmin Kotkan kaupunginteatterissa, Oulun kesäteatterissa ja Linnanmäen Peacockissa kiertänyt näytelmä istuu mainiosti myös Louhosareenan jylhiin tiloihin.

– Upeet puitteethan tässä on. Tämä on aika iso lava. Se asettaa omia vaatimuksia esittämiseen, toteaa Kirsti Ortolaa esittävä Kirsti Valve.

Hyvä työryhmä

Miehitys Tunteen Palossa on säilynyt osittain samana jo vuodesta 2005, kun musiikkinäytemä sai kantaesityksensä. Oman mausteensa uuden ympäristön lisäksi antavat uudet ihmiset.

– Tämä on äärimmäisen mielenkiintoista, koska roohahmoa ei voi tehdä yksin. Kun ihmiset vaihtuvat ympärillä, niin roolikin muuttuu sen mukaan, toteaa Tauno Paloa näyttelevä Kari Arffman.

Kokenut näyttelijäkaarti pitää kesän työryhmää loistavana.

– Kun harjoittelimme Eastwayn tiloissa Konalassa kesäkuun alussa, niin tuli hyvä fiilis. Täällä on hauska porukka, Arffman kehuu.

– Täällä on ihan pirun kivat ihmiset mukana: ammattinäyttelijät sekä Kuopiosta ja Nilsiästä tuleva kuorolaiset. Loistavia tyyppejä. Meillä on hirveen mukava porukka, toteaa Kirsti Valve.

Näytelmä vetoaa tunteisiin

Varkauden kaupunginteatterin versiona Tunteen Palo on nähty reilu vuosi sitten. Tästä huolimatta näytelmän uskotaan houkuttelevan yleisöä myös Nilsiään.

– Ihmiset ovat pitäneet tästä sen takia, että tämä koskettaa tunteita. Esityksessä saa itkeä, nauraa ja taputtaa. Nimihän onkin Tunteen Palo, toteaa ohjaaja-käsikirjoittaja Ismo Sajakorpi.