Credit Suisse aloittaa tietovaihdon Ranskan kanssa

Sveitsiläinen jättipankki Credit Suisse ilmoitti keskiviikkona, että pankki aloittaa tietovaihdon Ranskan kanssa. Tietovaihto koskee vain niitä pankin asiakkaita, joiden ranskalaiset arvopaperit ovat pankin holveissa.

Ulkomaat

Credit Suissen mukaan tällaisten talletusten omistajien henkilöys voidaan paljastaa Ranskan viranomaisille uuden kahdenvälisen tietovaihtosopimuksen avulla.

Pankin mukaan se paljastaa Ranskan markkinaviranomaiselle AMF:lle kaikjki ne asiakkaat, jotka omistavat ranskalaisia arvopapereita. Credit Suissen mukaan kyse ei ole siitä, että pankki antaisi tietoja Ranskan veroviranomaiselle, vaan pankki tekee yhteistyötä AMF:n kanssa.

Yhteistyö sisältää esimerkiksi AMF:n tietopyynnöt Credit Suissen asiakkaiden tilitapahtumista, nimistä, osoitteista, kansallisuuksista ja passinumeroista, kertoo uutistoimisto AFP.

Credit Suisse on lähettänyt asiasta kirjeen kaikille asiakkailleen. Pankki toivoo asiakkaiden allekirjoittavan asiakirjan, joka antaa pankille valtuudet toimia suunnittelemallaan tavalla.

Sveitsiläinen Le Temps -sanomalehti kertoo, että jos asiakkaat eivät hyväksy pankin ehdotusta tai eivät vastaa siihen syyskuuhun mennessä, pankki myy näiden asiakkaiden ranskalaiset arvopaperit markkinahintaan.

Sveitsi ja Ranska solmivat kesäkuussa maiden välisen, kaksinkertaisen verotuksen poistavan sopimuksen. Sopimuksen mukaan pankit ovat velvollisia antamaan tietoja toisen maan viranomaisille veropetosten paljastamiseksi.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset