Keskipohjalaiskentissä parantamisen varaa

Keski-Pohjanmaalla järjestettävistä yleisurheilun SM-kisoista saadaan haaveilla vielä vuosia. Yksikään maakunnan yleisurheilukentistä ei täytä Kalevan kisojen vaatimuksia.

yleisurheilu
Ari Vihanta / YLE

Esimerkiksi Kokkolassa on viisi urheilukenttää, mutta aikuisten arvokisojen vaatimia olosuhteita ei ole kuin Kirkonmäellä. Sielläkin voisi järjestää korkeintaan ylempien ikäryhmien SM-viestit ja moniottelut eli naisten 7-ottelu ja miesten 10-ottelu.

Yleisurheilijat ja Kokkolan kaupungin liikuntatoimi ovat yhtä mieltä siitä, että ainakin Kälviän urheilukenttä kaipaisi pikaista kunnostusta. Seuraväen mukaan kentällä voi paikoittain olla jopa vaarallista harjoitella.

- Kenttä on epätasainen, ja siellä on halkeamia, nousuja ja laskuja. Varsinkin aikuisurheilijoilla on vammautumisriski, kun harjoitellaan isoilla tehoilla, sanoo kannuslainen huippu-urheilijoita valmentava Harri Ylikotila.

- Riippuu tietysti tasosta, mutta kyllähän meillä kaikissa kaupunginosissa nyt on kentät, joissa varsinkin pienempien lasten ja nuorten harrastaminen on ihan mahdollista,arvioi liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvist. Hänen mukaansa vaatimukset kasvavat, kun noustaan arvokisatasolle, silloin Kirkonmäki on se paikka, jolla voidaan kyllä järjestää ihan SM-tason kilpailuja. Tällaisia olisivat esimerkiksi moniottelut tai nuorempien ikäluokkien kisat.

- Kalevan kisoja ei tosin varmaan tällä hetkellä tänne saataisi, arvioi Kokkolan liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvist.

Harri Ylikotila pitää tärkeänä, että seurat järjestävät eri tasoisia ja kokoisia yleisurheilukilpailuja säännöllisin väliajoin. Hän muistuttaa, että kisat ovat näytön paikka urheilijoiden ohella myös seuroille ja niiden kisakoneistolle.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa