Koe uusi yle.fi

Vikram Sethin Sopiva nuori mies saa jatko-osan

Intialaiskirjailija Vikram Seth kirjoittaa jatko-osan parikymmentä vuotta sitten julkaistulle romaanilleen Sopiva nuori mies. Jatko-osa sijoittuu nykyaikaan ja kirjan päähenkilö Lata on yli 75-vuotias. Nimekseen kirja saa Sopiva nuori nainen.

kulttuuri

Sopiva nuori mies on Vikramin tunnetuin teos. 1300-sivuinen teos kertoo nuoresta ja kapinallisesta Latasta, jolle äiti yrittää löytää aviomiehen. Vuoteen 1952 päättyvä kirja tutkiskelee vasta itsenäistyneen Intian traditioita sekä poliittista ja uskonnollista myllerrystä.

Seth päätti, ettei hän jatka tarinaa siitä mihin se jäi, vaan siirtyy nykyaikaan. Kirjassa 75 - 80-vuotias Lata etsii vaimoa lapsenlapselleen, tietoisesti tai ei. Kirjailija kertoo kirjansa myös kuvaavan Intiassa itsenäisyyden aikana tapahtuneita muutoksia.

Kirja on määrä julkaista vuonna 2013, jolloin tulee kuluneeksi 20 vuotta Sopivan nuoren miehen julkaisemisesta. Sopivan nuoren miehen suunnittelemiseen, kirjoittamiseen ja julkaisuprosessiin kului Sethiltä kymmenen vuotta. Hän uskoo kuitenkin pysyvänsä aikataulussa muun muassa, koska jo tietyllä tavalla tuntee romaaninsa henkilöt.

Lähteet: Reuters

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapset ja nuoret

Teinien vanhemmat tuskailevat rahatilannettaan

Moni haluaisi lapsille rahaa sivuun, mutta säästettävää ei ole

Sebastian Tynkkynen

Korkein oikeus hylkäsi Sebastian Tynkkysen valitusluvan: "Vien jutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen"

Paperittomat

EU-maat lähettämässä Suomeen jopa tuhansia turvapaikanhakijoita

Fleece

Fleecekankaalle kyseenalainen kunnia:

Valittiin vuoden turhakkeeksi