Kesäteattereiden lipunmyynti sujunut vaihtelevasti

Satakunnan kesäteatterikausi on alkanut mukavasti. Lipunmyyntimäärissä on kuitenkin vaihteluita. Lisäksi teatterikaudet vaihtelevat kesäteattereiden kesken suuresti.

Kuva: Teatteri Ulpu

Kesäkuun sääolosuhteet huomioonottaen liput ovat menneet kaupaksi esimerkiksi Porin Kirjurinluodon kesäteatterissa. Lippuja Suomen hevonen -näytelmään on myyty noin 7000 kappaletta. Näyttelijä Maria Kuusiluoman mukaan toiveissa on viime vuoden kävijämäärän rikkominen. Vuonna 2008 Kirjurinluodon kesäteatterin näytelmä Huomenta rakkaani myi 9 500 lippua.

Teatteri Ulpun Setä Tuomon Tupa -näytelmän yleisömäärät ovat täyttäneet katsomosta vain kolmasosan. Lippuja on myyty noin 60 näytöstä kohden, kun tilaa katsomossa on 180 hengelle.

Karvian kesäteatterin maalaiskomedia Huutokaupan kävi kesäkuun aikana katsomassa noin 160 henkilöä. 250-paikkaiseen kesäteatteriin odotetaan heinäkuun aikana enemmän katsojia. Varauksia heinäkuulle on jo runsaat 150.

Rauman kesäteatteri Fåfänga puolestaan aloittaa esitykset vasta ensi viikolla. Lippuja on myyty ennakkoon jo 3000. Näytöksiä on elokuuhun asti.

Vaihtelevat esityskaudet

Satakunnan kesäteattereiden esityskaudet vaihtelevat keskenään suuresti. Toiset aloittavat kautensa toisten lopettaessa. Esimerkiksi Teatteri Ulpu aloitti kesäteatterikautensa jo kesäkuun puolessa välissä. Esityksiä on kuukauden ajan yhteensä 17.

Kirjurinluodon kesäteatteri Porissa aloitti kautensa kesäkuun lopussa. Suomen hevonen -näytelmän viimeinen esitys on ensi viikon lauantaina. Sen sijaan Raumalla kesäteatterikausi alkaa vasta heinäkuussa ja jatkuu elokuun alkuun.

Karviassa esityksiä on kesä-elokuun ajan yhteensä 12.