Aasiaan halutaan kulttuuriolympialaiset

Australia ja Japani haluaisivat Aasian ja Tyynenmeren alueelle kulttuuriolympialaiset, kertoo The Australian -lehti. Joka toinen vuosi jossakin alueen kaupungissa järjestettävät olympialaiset lisäisivät yhteistyötä ja toimisivat katsauksena alueen senhetkiseen taiteen tilaan. Olympialaisissa ei sen sijaan kilpailtaisi.

kulttuuri

Australia ja Japani ovat saaneet Utopia-projektiksi nimittämälleen hankkeelle jo alustavan tuen kahdeksalta muulta maalta.

Tarkoituksena on, että olympialaisiin osallistuisi taiteilijoita sekä heidän teoksiaan ja esityksiään eri puolilta Aasian ja Tyynenmeren aluetta. Ohjelmassa olisi näyttelyjä, työpajoja sekä koulutustilaisuuksia.

Hankkeen puuhahenkilöiden mukaan taidetapahtuman järjestäminen joka kerta eri maassa auttaisi kustannusten kattamisessa. Eri puolilla maailmaa aloitettavien taidebiennaalien ongelmana on se, ettei sama paikka kykene usein niitä enää toista tai kolmatta kertaa järjestämään, sanoo australialaisen Aasian-suhteita edistävän Asialinkin taiteellinen johtaja Alison Carroll.

- Meidän ehdotuksemme vaatisi vain pienen sihteeristön ja pienet hallintokustannukset, Carroll toteaa.

Jos Australian hallitus lupaa hankkeelle tukensa, Australia ja Japani kutsuvat muut kahdeksan kiinnostunutta maata virallisesti mukaan.

Lähteet: YLE Uutiset